World Golf Championships-Mexico Championship – Final Round

Tournytt

Johnson överlägsen i Mexiko

Tog sin 20:e seger med fem slags marginal

Text: Martin Strömberg • 2019-02-25 Uppdaterad 2019-12-12

Det blev som väntat Dustin Johnson som tog hem årets första WGC-tävling på Club de Golf Chapultepec. Johnson hade fyra slags ledning inför slutronden och han var aldrig riktigt hotad sista dagen.

DJ gick runt på 66 slag och slutade 21 under par medan McIlroy noterade 67 och slutade 16 under.

– Det blev aldrig tajt, särskilt inte här. Han slår sina drives 340 meter mitt i fairway och sätter det mesta han har chansen till på greenerna, sa tvåan Rory McIlroy.

Segern i WGC Mexico Championship var han sjätte WGC-titel, bara en viss Tiger Woods har fler, det var hans 20:e PGA Tour-seger och Johnson har nu vunnit minst en tävling per år på touren sedan 2008.

– Det är något som jag verkligen är stolt över. Det är svårt nog att vinna en tävling och att lyckas vinna varenda år är något jag jobbat hårt för och förhoppningsvis kan jag hålla sviten vid liv ett tag till, sa Johnson efteråt.

För svensk del var det glädjande att Alexander Björk avslutade med en bogeyfri 67:a och klättrade därmed 15 placeringar till en delad 39:e.

Henrik Stenson hade fyra jämna ronder men hamnade för omväxlings skull ganska långt ner i statistiken både när det gäller fairwayträffar och greeträffar. Det blev en delad 54:e plats till slut, 25 slag efter Johnson.

Alex Norén slutade delad 62:a hela 30 slag bakom segraren.

Johnson överlägsen i Mexiko


Text: Martin Strömberg • 2019-02-25
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenDustin JohnsonHenrik StensonRory McIlroyTournyttWGC
Scroll to Top