Golf – Buenos Aires Youth Olympics: Day 5

Tournytt

Li får behålla amatörstatusen

I början av året deltog Lucy Li i en reklamfilm för Apple. På grund av det granskades hon av USGA för att se om hon brutit mot reglerna som gäller som amatör. Nu har domen fallit, och amerikanskan kommer undan med en varning.

Jesper Johansson • 2019-02-15

Lucy Li är en av världens största golftalanger. Amerikanskan är rankad åtta på amatörrankingen och hon skapade stora rubriker när hon som elvaåring kvalade in till US Open.

USGA utreder om supertalangen brutit mot amatörreglerna

Under inledningen av 2019 har hon varit i blåsväder. Detta på grund av en 15 sekunder lång reklamfilm som handlade om en Apple Watch. Eftersom Li är amatör får hon inte använda sig av sitt namn eller sin plattform för att marknadsföra produkter och tjäna pengar. USGA har nu gjort en undersökning av vad som egentligen hade hänt och under torsdagen kom domen: Lucy Li blir varnad, men får behålla amatörstatusen. 

I ett pressmeddelande skriver USGA att de är säkra på att ett misstag begåtts.
– Vi är väldigt säkra tack vare den information vi har att det här var ett ärligt misstag, säger USGA-chefen Thomas Pagel.

Eftersom Lucy Li får behålla sin amatörstatus kommer vi nu få se henne spela golf i den första upplagan av Augusta Natioanl Womens Amateur Championship i början av april.
– Jag har bett om ursäkt till USGA och accepterar mitt ansvar i deltagandet av reklamen för Apple Watch. Det var aldrig min intention att sätta USGA eller mig själv i den här situationen. USGA är som en familj för mig och jag uppskattar deras noggranna undersökning av alla fakta och domen jag fått, säger Li via Twitter.


Scroll to Top