Tournytt

Kuchar om caddielönen: ”Man kan inte göra alla glada”

Matt Kuchar säger att han inte anser att lönen till hans vikarierande caddie under Mayakoba Classic var för dålig. Istället säger han att David Ortiz borde vara glad för det han fick.

Jesper Johansson • 2019-02-14

I november lyckades Matt Kuchar vinna för första gången på fyra år när han var bäst av alla i Mayakoba Classic i Mexiko. Under veckan hade han en vikarierande caddie, David Ortiz, och sedan segern har en diskussion pågått gällande betalningen till mexikanen.

Ortiz berättade till Golf Magazine i veckan att han fick 5 000 dollar, ungefär 46 000 kronor, för sitt arbete. Detta då Matt Kuchar själv fyllde på sitt bankkonto med 12 miljoner kronor.

Vikarierande caddien arg på Kuchar: ”Rätt ska vara rätt”

Till Golf Channel berättade Matt Kuchar under onsdagen att summan 5 000 dollar är korrekt. Dessutom tillade amerikanen att han erbjudit Ortiz ytterligare 15 000 dollar, 139 000 kronor, i efterhand men att caddien då tackat nej.
– Det är synd att det här blev en nyhet. Jag trodde verkligen inte det skulle bli så eftersom vi hade en uppgörelse innan vi startade. Jag har spelat många tävlingar med vikarierande caddies och jag är alltid tydlig vad betalningen kommer vara, säger Kuchar. 

En caddie till den vinnande spelaren brukar i regel få 10 procent av segerchecken, alltså 1,2 miljoner kronor. Trots att Ortiz bara fick en bråkdel av den summan anser Matt Kuchar att betalningen var rättvis.
– Jag gav honom mer än vi bestämde inför tävlingen att han skulle få. Nu är det gjort. Jag anser att jag var snäll nog. Man kan inte göra alla glada, säger Kuchar.
– Jag ligger verkligen inte sömnlös över det här. Det här är något jag faktiskt är ganska nöjd över och jag är glad att han hade en bra vecka och tjänade en stor summa pengar. Att tjäna 5 000 dollar (46 000 kronor) är en bra vecka.


Scroll to Top