Tournytt

Mickelson missnöjd: ”Om vi kan spela klart vill jag göra det”

Phil Mickelson leder AT&T Pebble Beach Pro-Am med tre slag och har två hål kvar att spela. Helst hade amerikanen dock sett att tävlingen redan var avgjord.

Av Jesper Johansson • 2019-02-11

På grund av regn och hagel på söndagen kunde inte alla spelare i AT&T Pebble Beach Pro-Am starta på sin tilldelade starttid.
På grund av det hann inte alla spelare ta sig runt under söndagen och ledarbollen, bestående av Paul Casey och Phil Mickelson, kommer att avsluta tävlingen först under måndagen.

Starttiden för de båda är 17.00 svensk tid, men om Phil Mickelson själv fick välja hade tävlingen redan varit avgjord.

Mickelson nära segern – då avbröts spelet

PGA Tour-domaren Mark Russell valde att diskutera med de båda spelarna på det 16:e hålet. Amerikanen sa då att han ville spela klart under söndagen. Paul Casey skrattade då och trodde att han skojade.

När Mickelson puttade klart på hål 16 fortsatte diskussionen mellan domaren och engelsmannen.
– Jag tror inte vi spelar klart 18 hål, sa då Casey.
– Vi kan spela klart 17, jag kan se att vi slår ut på 18. Låt oss spela hål 17 och se hur det går, svarade Mickelson.


Paul Casey hade vid det här tillfället fortfarande inte puttat klart på hål 16. Om en spelare slår ut på nästa hål innan spelet avbryts får man välja om man vill spela klart eller inte. Därför behövde de båda slå ut på hål 18 för att ha en chans att spela klart tävlingen under söndagen.
– Jag kan se bra. Om vi kan spela klart vill jag göra det, om det inte går är det också okej. Jag vill inte sätta dig i en dålig position men jag ser jättebra. Jag vill slå ut på hål 17, avsluta det hålet och slå ut med ett järn eller något på hål 18 och därefter skulle ni kunna avbryta spelet, sa Mickelson till domaren.

Casey klev då in i konversationen och han ville inte spela vidare.
– Om jag kunde spela två hål och en putt på sex minuter skulle jag göra det, men…

Domaren Mark Russell tog då beslutet att avbryta spelet. Phil Mickelson var inte överlycklig:


Efteråt sa Mickelson så här:
– Jag förstår var Paul kommer ifrån. Det är mörkt och vi kan komma tillbaka hit i morgon och avsluta på fräscha greener. De blev ganska slitna under eftermiddagen och jag förstår verkligen, men jag kan se bra och spelar bra så jag ville fortsätta. Det är allt det här handlar om. Men jag förstår Paul.

Casey pratade också med media efter rundan. Och han sa så här:
– Mitt synsätt var att vi inte skulle hinna spela hål 18. Det är väldigt mörkt och jag valde att inte putta klart på hål 16 så jag kunde få fräscha greener. Om vi ändå inte skulle hinna klart kan vi lika gärna avbryta direkt.
– Ingen har fel. Spelaren som är stekhet vill fortsätta. Spelaren som är iskall vill det inte.

5 100 kronor för en rond på Pebble Beach


Scroll to Top