ISPS Handa Vic Open – Day Four

Tournytt

Skotsk vinnare i Australien – efter stort drama

Det blev högdramatisk när ISPS Vanda Vic Open avgjordes utanför Melbourne på söndagsmorgonen.

Text: Erik Hallberg • 2019-02-10 Uppdaterad 2019-12-12

Hemmaspelaren Wade Ormsby, som gick in i finalvarvet i ensam ledning, låg länge 18 slag under par och känslan var därför att minst -18 behövdes för att utmana om segern.

Med tre hål kvar var skotten David Law tre slag bakom Ormsby. Då slog Law till med en makalös avslutning. En birdie på det 16:e hålet följdes upp av en fantastisk eagle på det avslutande hålet.

Se Laws eagle här:

 

 

 


Ungefär samtidigt som Law rullade i sin eagle blandade sig en annan hemmaspelare, Brad Kennedy, i matchen.

När Kennedy sänkte en chipp på det 16:e hålet var även han 18 under par.

Se Kennedys chipp:


Kennedy följde upp sin briljanta birdie med en bogey på hålet efter och när han inte lyckades göra birdie på det 18:e hålet slutade han på -17, ett slag bakom Law.

Wade Ormsby såg länge ut som en potentiell vinnare, eller i alla fall kandidat för särspel. Men på det 17:e hålet blev det en dubbelbogey för Ormsby vilket innebar att han behövde en eagle på det 18:e hålet för att ha tvinga fram särspel. Det blev en birdie för Ormsby som därmed fick nöja sig med en delad andra plats.

Segern är David Laws första på European Tour och skotten var på strålande humör efter segern.

– Det här är så stort. Jag förväntade mig verkligen inte det här. För mig var det tillräckligt stort att spela på European Tour, men att faktiskt vinna är helt fantastiskt, säger Law till European Tour.

Bäste svensk blev Oskar Karlsson på en delad 12:e plats. Karlsson sköt 70 (-2) under söndagen och landade på -11 totalt, sju slag bakom vinnaren.

Skotsk vinnare i Australien – efter stort drama
Klicka på bilden för att se hela leaderboarden


Text: Erik Hallberg • 2019-02-10
TournyttDavid LawEuropean TourTournytt
Scroll to Top