Waste Management Phoenix Open – Final Round

Tournytt

Äntligen, Rickie!

Vann i Scottsdale efter märklig avslutningsrond

Text: Martin Strömberg • 2019-02-04 Uppdaterad 2019-12-12

Avslutningsdagen av Waste Management Phoenix Open blev ingen behaglig resa för spelarna på Stadium Course.

Värmen var borta, spelarna var rejält påbylsade, och regnet kom och gick och gjorde förhållandena svårbedömda.

Till en början såg ändå allt ut att gå ledande Rickie Fowlers väg. Han gjorde visserligen dubbelbogey på femman men ingen annan spelare i toppen plockade slag och avståndet ner var betryggande. Efter birdien på tionde hålet såg det ännu bättre ut och Fowler ledde då med fem slag.

Sedan kom det elfte hålet.

Och det blev brutalt för Fowler.

– Jag hoppas att jag aldrig behöver uppleva något liknande igen, sa Fowler efteråt.

Hans andra slag blev kort om green samtidigt som regnet blev allt mer ihållande och tyngre. Fowler blev kanske lite väl aggressiv på pitchen som kanade över green och retligt rann ner i vattenhindret. Efter att ha droppat bollen stegade han upp mot green och väl där kunde han se bollen återigen rulla ner i vattenhindret. Efter visst domarpalaver fick Fowler ännu ett pliktslag utan att egentligen ha gjort någonting fel. Bollen bedömdes vara i spel efter droppen och Fowler tvingades till ännu en dropp.

– Det kändes konstigt. De har gjort allt för att underlätta spelet och istället fick jag plikt utan att ha gjort någonting, sa Fowler syrligt efter tävlingen.

 

Äntligen, Rickie!

Trots allt som hände lyckades Fowler chippa upp bollen till sex, sju meter och rulla i putten för en trippelbogey.

I det skedet hade sydafrikanen Branden Grace gjort birdies på hål 12 och 13 och var plötsligt ikapp och förbi Fowler, som gjorde bogey också på hål 12.

Många trodde nog i det skedet att Fowler skulle få svårt att vända detta. Med tanke på att han slutat tvåa i Scottsdale två gånger tidigare och att han ifjol tappade segern på slutet och blev delad elva.

Men Fowler ville annat. Han räddade ett par magiska par och gjorde sedan birdies på både 15 och 17. När Grace slog i vattnet på 17 kunde Fowler städa undan tävlingen, och segern, med ett par på sista hålet.

– Det är en helt fantastisk känsla att lyckas vinna efter allt som hände därute idag, sa en överlycklig Fowler efteråt.

Grace slutade tvåa och Justin Thomas spurtade in som trea.

Alex Norén slutade på delad 44:e plats och Fredrik Jacobson på delad 70:e.

Segern var Rickie Fowlers femte på PGA-touren och den senaste kom för nästan exakt två år sedan då han vann Honda Classic.

 


Text: Martin Strömberg • 2019-02-04
TournyttBranden GraceJustin ThomasPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top