Saudi International – Previews

Tournytt

Koepka: “Vissa spelar pinsamt långsamt”

Brooks Koepka har synpunkter på tourens långsamma tempo.

CM Hellsten • 2019-01-30

Bryson DeChambeau vann Dubai Desert Classic med hela sju slags marginal. Under finalronden på Emirates Golf Club kablade TV-sändningen ut amerikanens rutin inför ett slag. Bryson DeChambeau diskuterade länge med sin caddie innan han slog bollen.


Amerikanen är kvar i Mellanöstern för ytterligare ett gästspel på European Tour. Inför tävlingen Saudi International fick Bryson DeChambeau frågor om den där situationen:
– Det är faktiskt ganska imponerande att vi lyckas förbereda allt på 45 sekunder. Folk förstår nog inte att det är väldigt svårt att göra alla saker på den tiden. Jag kan förstå att det finns synpunkter, men vi spelar för vår försörjning här ute. Om vi vill bjuda på den bästa underhållningen så är det en del av vår process, eller åtminstone min.

Slå när du är redo!

Ryder Cup-kompisen och den trefaldige majorvinnaren, Brooks Koepka, håller dock inte med. När han gästade Michael Weston och Golf Monthly’s Podcast sa världstvåan så här apropå långsamt spel.
– Jag kan inte fatta hur det kan ta en minut och 20 sekunder, en minut och 15 sekunder att slå en golfboll. Så svårt är det inte. Du är alltid mellan två klubbor och du kan missa kort eller långt. Det gör mig galen, framför allt när det finns en långtslående i bollen. Då är det minst en, kanske två som ska slå före dig och du har alltså tid att göra dina beräkningar.
– Uppenbarligen – är du den förste som slår så kanske du behöver tio extra sekunder, men det ska inte ta så lång tid att slå en boll. Framför allt när det inte blåser kraftigt. I hård vind kan jag förstå att det tar en minut och extra tid att klura ut byarna, men en lugn och fin dag så finns det inga ursäkter. Spelarna är redan så långsamma så att det är pinsamt.

Stenson i stjärnboll med Rose & Koepka


Scroll to Top