5de3ed07bdcfe

Tournytt

Rose: “Jag är inte politiker – jag är en proffsgolfare”

Världseliten samlas i Saudiarabien där European Tour arrangerar en ny tävling.

CM Hellsten • 2019-01-28

Efter två veckor i Förenade Arabemiraten fortsätter nu European Tours ökenturné till Saudiarabien där den helt nya tävlingen Saudi International arrangeras på Royal Greens Golf & Contry Club.

Åtta svenskar finns anmälda: Henrik Stenson, Joakim Lagergren, Robert Karlsson, Jens Dantorp, Marcus Kinhult, Pelle Edberg, Sebastian Söderberg samt Niklas Lemke.
Dessutom är Anton Karlsson första reserv.


Stensons ex-caddie vann med Rose

Efter mordet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi har European Tours tävling i landet ifrågasatts.
Så här svarar ET-chefen Keith Pelley på kritiken enligt Golf Channel:
– Vårt huvudfokus är spelarna och de anställdas säkerhet och trygghet. Precis som många globala företag som är verksamma i regionen så håller vi koll på situationen. Vi har analyserat läget och bestämt oss för att spela tävlingen och skriva ett nytt kapitel i ET:s historieböcker. Det är viktigt med en bra relation i Mellanöstern eftersom vi inte kan spela någonstans i Europa vid den här tiden på året.

Världsettans belöning – 11,6 miljoner kronor

Fyra av världens fem högst rankade spelade finns med i Saudi International: Justin Rose (nummer 1), Brooks Koepka (2), Dustin Johnson (3) och Bryson DeChambeau (5).

Efter sin PGA Tour-seger på Torrey Pines i San Diego fick Justin Rose frågor om tävlingen i Saudiarabien.
– Jag är ingen politiker, jag är en proffsgolfare. Det finns andra orsaker till att jag spelar. Det är ett bra startfält, det delas ut många världsrankingpoäng och så spelas tävlingen på en mycket bra bana. Det blir en erfarenhet att uppleva Saudiarabien, säger Justin Rose till Golf Channel.Scroll to Top