U.S. Open – Preview Day 2

Tournytt

Efter infekterade Ryder Cup-bråket

Reed och Spieth spelar ihop tredje ronden

Text: Martin Strömberg • 2019-01-26 Uppdaterad 2019-12-12

Under två Ryder Cup var Patrick Reed och Jordan Spieth amerikanernas mest fruktade par.

Duon var obesegrade på Gleneagles för fyra år sedan och förlorade bara en match på Hazeltine två år senare.

Men under sommarens Ryder Cup på Le Golf National valde kapten Jim Furyk att sära på spelarna och lät istället Jordan Spieth spela ihop med Justin Thomas. Samtidigt fick Reed spela ihop med Tiger Woods och alla vet väl hur det gick i Frankrike.

Spieth och Thomas tog tre av fyra möjliga poäng medan Reed/Woods kammade noll i två matcher innan Reed besegrade Tyrrell Hatton i singelspelet på söndagen.

Efter USA:s svidande förlust var Patrick Reed en av få amerikanska spelare som uttalade sig i negativa ordalag då han förklarade att han inte förstod varför Furyk valt att ändra på ett vinnande par och att det var Spieth som inte ville spela med Reed.

– Det handlar inte om individer utan om laguttagning. Jordan är en grym spelare och vi brukar alltid spela bra ihop och samtidigt har Justin (Thomas) och Rickie (Fowler) gjort bra resultat i Presidents Cup. Det var laguttagningar som kaptenen gjorde som jag inte höll med om, förklarade Reed i en intervju med New York Post i november.

Han berättade också att han och Jordan Spieth inte talat med varandra sedan sommarens Ryder Cup men nu får de chansen under Farmers Insurance  Open. De två kommer att spela ihop under tredje ronden på Torrey Pines.

 


Text: Martin Strömberg • 2019-01-26
TournyttJim FurykJordan SpiethPatrick ReedPGA TourTournytt
Scroll to Top