5de3ed81f233c

Tournytt

McIlroy om Chois sving: ”Det där är lite extremt”

Ho-Sung Choi ska spela på PGA Tour. Sydkoreanen har en av världens mest underliga svingar och Rory McIlroy har nu kommenterat både svingen och hans start på Pebble Beach.

Text: Jesper Johansson • 2019-01-24 Uppdaterad 2019-12-12

Ho-Sung Choi ska senare i år spela på PGA Tour. Sydkoreanen har blivit en internetsensation på grund av sin underliga golfsving men trots den ostabila avslutningen på golfsvingen kan Choi definitivt spela golf då han är rankad 194 i världen.

Rory McIlroy spelar också på PGA Tour och världsstjärnan är också känd för sin golfsving – men av helt andra orsaker. Nordirländaren har en sving som av många anses vara världens bästa.

McIlroy ska i veckan spela på Torrey Pines i San Diego och under en presskonferens fick han svara på frågor angående Chois golfsving och hans framträdande på PGA Tour.
– Jag är inte helt säker på att ett golfslag ska vara så viktigt att man gör så där efter att man slår bollen, det är som att man försöker lite väl mycket, sa Rory McIlroy och skrattade.
– Man ska självklart försöka spela så bra man kan, men det där är lite extremt.

För att förtydliga vad Rory McIlroy menar med extrem sving kan du här nedan se Ho-Sung Choi spela golf: 

 

Trots den galna svingen är 45-åringen en skicklig spelare som nu har fyra raka topp 20-placeringar i internationella tävlingar.
En av de där fyra tävlingarna vann han – Casio World Open på den japanska touren.
Så här säger Rory McIlroy om Choi och hans debut på PGA Tour.
– Om man ser han sving fram till bollträffen är det en tekniskt ganska bra sving. Han är bevisligen en bra spelare.
– Men om det betyder att han ska ta en plats från en annan PGA Tour-spelare i en PGA Tour-tävling är jag inte så säker på.

 Text: Jesper Johansson • 2019-01-24
TournyttHo-sung ChoiPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top