5de3f159aeba4

Tournytt

McIlroy ska – trots allt – behålla ET-kortet

Rory McIlroy planerade att lämna European Tour. Men nu ser det ut som att han trots allt ska behålla sitt kort.

Text: Jesper Johansson • 2018-12-19 Uppdaterad 2019-12-12

Under en presskonferens inför DP World Tour Championship, finalen av European Tour, i höstas pratade Rory McIlroy om hans framtid och att han framöver skulle spela betydligt mer på PGA Tour än European Tour.
Faktum är att han skulle spela så pass lite på ET att han inte skulle kunna behålla kortet. Anledningen är att PGA Tours schema gjorts om, vilket inte varit till European Tours fördel, och att nordirländaren helt enkelt vill spela mot de bästa spelarna i världen så ofta som möjligt.
– Under de största delarna av säsongen sker det i USA. Alla måste se till smcitt eget bästa och nästa år ska jag tänka mer på mig själv, sa Rory McIlroy vid tillfället.

McIlroy kan tappa European Tour-kortet

Det här skapade stora bekymmer på European Tours huvudkontor. Enligt Irish Mirror gjorde Rory McIlroys uttalande att Keith Pelley, chef för European Tour, tog sig till Belfast för att övertyga världsstjärnan.

Enligt Irish Mirror ska Pelley ha lyckats med det här och Rory McIlroy ska spela det antal starter som krävs för att behålla kortet framöver.

Nordirländaren ska spela i Dubai i vår och Irish Open under sommaren. Utöver det kommer han spela Omega European Masters och Scottish Open för att därmed spela de antalet tävlingar som krävs.

Rory McIlroy kommer nästa gång att spela Tournament of Champions, på PGA Tour, första helgen i januari 2019.Text: Jesper Johansson • 2018-12-19
TournyttEuropean TourKeith PelleyPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top