Hero World Challenge – Final Round

Tournytt

Jon Rahm defilerade hem Hero World Challenge

Endast fyror och treor i scorekortet när spanjoren bollade med världseliten.

Text: Daniel Eriksson • 2018-12-02 Uppdaterad 2019-12-12

Det som på förhand såg ut att ha alla ingredienser för en riktig pangavslutning på Hero World Challenge med Rahm, Stenson och Finau i delad ledning, artade sig istället till att bli en fyra timmar lång uppvisning av en 24-årig spansk matador från Barrika. 

– Den där söndagen i Paris är fortfarande den mest känslosamma och viktigaste dagen i min karriär. Jag nästan grät när jag skakade Tigers hand efter vår singelmatch. Det betydde så otroligt mycket för mig att besegra honom just den dagen. Att komma hit några månader senare och vinna hans tävling, det är speciellt för mig, sade en märkbart rörd segrare direkt efter rundan.

Jon Rahm defilerade hem Hero World Challenge

Det spelade ingen roll att både Finau och Stenson vände på två under par för dagen efter nio hål, bombsäkre Jon Rahm lät sig inte störas nämnvärt av detta utan pillade själv i fyra birdies på utvägen och ledde därmed tävlingen med två slag.

När Stenson sedan började få lite tomt i tanken och tappade ut sina inspel både till höger och vänster, samtidigt som Tony Finau spelade bort sig med en dubbel på det drivbara 14:e hålet, var saken i praktiken klar. 


– Jag spelade otroligt stabilt från tee till green, det långa spelet kan inte vara bättre än det var idag. Taktiken var att utnyttja par femmorna samt de två drivbara par fyra-hålen och göra birdies på dessa och det lyckades jag med till fullo. 

Segerscoren i den 20:e upplagan av tävlingen skrevs till slut till -20 slag och marginalen ner till tvåan Tony Finau blev till slut fyra slag. 

– Det räcker med att se vilka som har vunnit Hero World Challenge tidigare och hur det gått för dem i deras respektive karriärer så förstår man att det här är stort för mig. Jordan Spieth vann exempelvis två Majors året efter han vunnit här. Det vore inte fel att upprepa hans bedrift under 2019. 


Henrik Stenson 68-66-69-71 innebar -14 totalt och det räckte till slut till en fjärdeplats. Alexander Norén slutade delad åtta med sina -11 efter den jämna resultatraden 69-69-70-69. En tröst i sammanhanget är att han stod för hela tävlingens läckraste slag i och med sin Hole in One under lördagens spel.

Ett korthål, två världsstjärnor, 12 slag…

När spänningen under finalrundan uteblev riktades istället fokus på Justin Rose kamp om att återta förstaplatsen på världsrankingen. Med sin monsterrunda på 65 slag rusade britten upp i resultatlistan och för att överta tronen från Bruce Koepka krävdes det att han slutade som sämst delad tvåa med max en annan spelare. Med sina -15 i klubbhuset kunde han bocka av spelare efter spelare som inte kunde matcha hans slutscore stod Tony Finau kvar som enda hot om andraplatsen i tävlingen. Och typiskt nog för Rose rundade Finau av tävlingen med birdie på sista hålet, vilket petade ner britten till tredje plats och därmed står han kvar som världens näst bästa manlige golfare när PGA Tourens singeltävlingar gör bokslut för 2018.



Text: Daniel Eriksson • 2018-12-02
TournyttAlexander NorenHenrik StensonJon RahmJustin RosePGA TourTournytt
Scroll to Top