Hero World Challenge – Previews

Tournytt

”Jag var utmattad mentalt, fysiskt och emotionellt”

Efter en hektisk höst har Tiger Woods nu planerat att inte spela lika mycket golf 2019.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-28 Uppdaterad 2019-12-12

2018 spelade Tiger Woods 18 tävlingar. Så mycket kommer vi inte få se av legendaren 2019.

Amerikanen berättade på en presskonferens inför Hero World Challenge på Bahamas att det kommer bli betydligt färre starter nu.
– Det enda jag vet säkert är att jag kommer spela Genesis på Riviera Golf club i februari och alla fyra majortävlingarna. I övrigt tittar vi fortfarande på vad som är bra för att det inte ska bli för mycket. Sju av de sista nio tävlingarna för att avsluta säsongen var för mycket, sa Woods.

Säsongens sista tävling, Tour Championship på East Lake, lyckades Tiger Woods vinna. Det var alltså sin sjunde start på nio veckor. Veckan efter var det Ryder Cup i Paris och amerikanen kände sig svag under den veckan.
– Jag var utmattad när det väl var dags för Ryder Cup. Det var kvalmigt under alla tävlingar. Stekhett i Washington DC och Akron. Under PGA Championship var det varmt alla fyra dagar. Det var hett i New York och Boston.
– Jag hade väldigt svårt att behålla min styrka och vikt genom den där perioden. Jag var utmattad mentalt, fysiskt och emotionellt.

TV: Se Fleetwoods film av Tigers seger

Efter Ryder Cup tog 14-faldige majorvinnaren ett uppehåll från golfen för att åter bygga upp sin styrka för att förbereda sig inför kommande utmaningar.
Men en vecka innan matchen mot Phil Mickelson blev Tiger Woods sjuk, vilket innebar att han fick börja om från noll. 

Efter veckans tävling på Albany Resort förväntas därför Tiger Woods hålla sig undan från tävlingsgolfen under en lång tid framöver. Det här för att vila och samtidigt jobba med fysiken.

Tigers första HIO – på 20 år

2018 var första året på länge som Tiger Woods kunde spela en hel säsong utan skadeproblem. Under året gjorde han också flera resultat vilket innebär att han sedan förra årets Hero World Challenge klättrat från 1 199 på världsrankingen till plats 13.

Så sänds stjärnfyllda tävlingen med Stenson & Norén

Det här gör att han kan spela i vilka tävlingar han vill 2019 och därför planera schemat bättre och med färre starter.
– När jag var ledig i ett par veckor förra säsongen innebar det att första veckan innehöll vila och att den andra var förberedelser. På slutet av säsongen var det något annat. Jag kände aldrig att jag kunde vila och jag fick hela tiden jaga att vara förberedd, eftersom jag inte planerat året tillräckligt bra.
–Jag måste vara i bättre form än jag var förra året för att kunna hantera schemat. I år handlar det om att hålla sig fräsch, eftersom jag vet att jag kan vinna igen, avslutade Woods.

De spelar Stenson och Norén med i veckans stjärntäta tävling



Text: Jesper Johansson • 2018-11-28
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top