5de3f3dbd07fb

Tournytt

Stenson & Norén donerar 175 000 kronor

PGA Future Fund har fått ett tillskott från Henrik Stenson och Alex Norén.

Text: CM Hellsten • 2018-11-27

Svenska PGA Future Fund, som är landets största individuella idrottsstipendium, finns till för att stötta svenska talanger som är i början av sin karriär.
Spelarna kan få ett ekonomiskt stöd på upp till 100 000 kronor som täcker kostnaderna för de första fyra, fem tävlingarna på en ny tour.
Sedan 1998 har PGA Future Fund delat ut totalt 7 575 000 kronor till 121 spelare.

Bästa slaget-duellen: Stenson vs Norén

Henrik Stenson och Alex Norén är två tidigare stipendiater – duon som i dag är landets högst rankade spelare på herrsidan.
Nu har Henrik Stenson och Alex Norén valt att donera 175 000 kronor till PGA Future Fund.
– Stödet från Future Fund i början av min karriär var betydelsefullt. Kombinationen av att någon trodde på mig sportsligt och stöttade mig ekonomiskt var viktigt och jag hoppas att mitt bidrag till fonden kan hjälpa till i starten för någon ung, talangfull spelare, säger Henrik Stenson i ett pressmeddelande.


Så här säger Ryder Cup-kollegan Alex Norén:
– Jag tilldelades PGA Future Fund 2007, precis när jag skulle ta klivet från Challenge Tour till European Tour. Det var en väldigt bra ekonomisk start och nu känns det kul att ha möjlighet att ge tillbaka till nästa generations golfproffs.

Så sänds stjärnfyllda tävlingen med Stenson & Norén

Mikael Sorling är vd för PGA Sweden och kommenterar donationen så här:
– Det är extra roligt att stipendierna verkar har hamnat rätt. Bland pristagarna har vi bland andra tre majorvinnare, Anna Nordqvist, Henrik Stenson och Pernilla Lindberg. Dessutom finns bland stipendiaterna ett stort antal segrare på tourerna i såväl Europa och USA. Det känns fantastiskt kul att få vara med och skapa vinnare. Och låt mig säga att vi är mycket glada och tacksamma för den gest som nu Henrik och Alex visar genom sina donationer. Det är fint tillskott för svensk golf.

Tidigare har andra proffs som Caroline Hedwall och Carl Pettersson också donerat pengar till PGA Future Fund.Text: CM Hellsten • 2018-11-27
TournyttAlexander NorenHenrik StensonTournytt
Scroll to Top