5de3f4c2c034e

Tournytt

Willett bröt sin Masters-förbannelse

953 dagar utan seger – Danny Willett tog hem tourfinalen i Dubai.

Text: Daniel Eriksson • 2018-11-18 Uppdaterad 2019-12-12
Willett bröt sin Masters-förbannelse

Bra, men inte bäst. Så kan den svenska insatsen i DP World Tour Championship sammanfattas. Ändå var det en halvsvensk seger i tävlingen. Danny Willetts mamma Elisabet är som bekant från Sverige och han segrade med två slags marginal efter att ha “dödat spänningen” med ett utslag värdigt en mästare på det 17:e hålet. 


Segern var minst sagt efterlängtad. Engelsmannen chockade golfvärlden med sin Masters-seger 2016, men sedan dess har det gått 953 dagar utan att Willetts namn återfunnits överst i resultatlistan efter fyra dagars spel. 

Vilket succéår – Molinari vinnare av Race to Dubai!

Skador och sviktande form gjorde att han var nere på som lägst 462:a plats på världsrankingen, men några spår av tvivel syntes det inget av när tävlingen skulle avgöras på Jumeirah Golf Estate och konkurrenterna attackerade från alla håll. 

– Det har varit tufft för mig. Och jag måste säga att jag är otroligt stolt över mig själv och alla som stöttat mig när det gått tungt, säger en märkbart rörd segrare. 


Efter att ha gått ut i delad ledning med Patrick Reed skaffade sig Willett ett försprång genom att brotta i en 20 meters eagleputt med dubbelbreak på andra hålet.


Ledningen krympte visserligen efter en svag inledning på hemrundan med bogeys på både tian och tolvan, men när det verkligen började brännas på allvar visade Willett klass. Birdies på så väl 14 som 15 och 17 dukade upp för en stabil tvåslagsledning inför det sista hålet. Utan att behöva chansa städades ett rutinmässigt par av och segern var säkrad på -18. 

 – Det har varit en lång och svår säsong för mig. Därför är det skönt att få avsluta på bästa sätt. 

 


Alexander Norén chockstartade rundan med sin glödheta putter och vräkte i tre raka birdies. Attacken mot toppen kom dock av sig efter den fina inledningen och han checkade ut på delad 9:e plats på tre under par för dagen och -12 totalt. 

Willett bröt sin Masters-förbannelse

Alexander Björk och Henrik Stenson delade 12:e platsen ett slag bakom medan Marcus Kinhults -7 räckte till en delad 22:a plats. 

 

 

Willett bröt sin Masters-förbannelse
Willett bröt sin Masters-förbannelse

Joakim Lagergren kan glädja sig åt två bra avslutande varv. +2 totalt och delad 49:e plats är en fin uppryckning efter att ha legat sist efter halva tävlingen. 

Willett bröt sin Masters-förbannelse
Willett bröt sin Masters-förbannelse

Slutställning, DP World Tour Championship

Slutställning, Race to DubaiText: Daniel Eriksson • 2018-11-18
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenDanny WillettEuropean TourHenrik StensonJoakim LagergrenMarcus KinhultTournytt
Scroll to Top