The RSM Classic – Final Round

Tournytt

Felfri Howell III leder i Georgia

18 greenträffar och lika många bollar på fairway. Det lyckades Charles Howell III åstadkomma på väg mot ledningen på PGA Tour.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-16 Uppdaterad 2019-12-12

2018 har varit ett år fullt av efterlängtade segrar.

Phil Mickelson, Paul Casey, Kevin Na, Matt Kuchar och Tiger Woods har alla lyckats vinna för första gången på länge på PGA Tour och kanske kan vi snart lägga till ytterligare ett namn på den listan.

För efter 18 spelade hål är Charles Howell III i ensam ledning i veckans RSM Classic.

Amerikanen är 8 under par och leder därmed med två slag ned till JJ Spaun och Austin Cook. Under rundan på Plantation Course, som är en av två banor i veckan, blev det åtta birdies och tio par för Howell – som träffade alla fairways och greener under rundan.
– Jag tror att det ibland underlättar att spela i svåra förhållanden för det kräver att du är mer närvarande i stunden. Man kan liksom inte tänka för långt fram i tiden eftersom varje slag är så svårt, sa Charles Howell III efter rundan med tanke på det kyliga och blåsiga vädret i Georiga. 

I tävlingen deltar fyra svenskar och Henrik Norlander har startat bäst. Efter 18 spelade hål är han ett över par. Men han, och alla andra svenskar, spelade öppningsvarvet på Seaside Course, en bana mycket svårare än Plantation Course.

Norlanders 71-rond innebär en delad 86:e plats.

Jonas Blixt och David Lingmerth behövde båda ytterligare ett slag (72) för att ta sig runt och Fredrik Jacobson behövde 73 slag under torsdagen.

Felfri Howell III leder i Georgia


Text: Jesper Johansson • 2018-11-16
TournyttCharles Howell IIIPGA TourTournytt
Scroll to Top