The RSM Classic – Round Two

Tournytt

334:e gången gillt för Charles Howell III?

Det vore synd att kalla Charles Howell III för en segermaskin. Ska han äntligen bryta sin över 10 år långa segertorka i ett kylslaget Georgia?

Text: Daniel Eriksson • 2018-11-16 Uppdaterad 2019-12-12

14 slag under par är en slutscore som emellanåt räcker för att lägga händerna på pokalen efter söndagens runda. För den rutinerade, men under det senaste decenniet icke så vinstvane, Charles Howell III är det scoren han kan skryta med efter halva RSM Classic i ett kylslaget Georgia. 

39-åringen är inne på sin 19:e säsong som professionell golfare, har aldrig tappat sitt kort på PGA Touren och spelat in drygt 380 miljoner kronor genom årens lopp. Men det är över tio år sedan han senast stod som segrare, då han spelade hem Nissan Open i februari 2008. Sedan dess har han kommit till start i imponerande 333 PGA Tour-tävlingar utan att hamna överst på leaderboarden när tävlingen summeras efter fyra ronders spel. 

– Jag har gjort nästan allt i min karriär, men att leda en tävling är ingen position jag är särskilt van att vara i. Däremot är jag rätt bra på att prata om hur det känns att komma tvåa och trea, säger Charles Howell III efter den andra rundans spel.

Han leder tävlingen närmast före Jason Gore och Cameron Champ, båda på -11.

334:e gången gillt för Charles Howell III?

De blågula färgerna under helgens två avslutande ronder försvaras av Henrik Norlander som avslutade rundan med två raka birdies och prydliga 66 slag på scorekortet. Därmed ligger han på delad 21:a plats med sina -5.

Jonas Blixt och David Lingmerth ståtar med identiska 72-69, men deras -1 totalt innebär missad cut med minsta möjliga marginal. Freddie Jacobson 73-72 gör att även han slipper frysa på banan i det något kylslagna vädret under helgens spel.



Text: Daniel Eriksson • 2018-11-16
TournyttCharles Howell IIIPGA TourTournytt
Scroll to Top