Turkish Airlines Open – Day Four

Tournytt

Westwood lämnar sin caddie efter 10 år tillsammans

Efter mer än tio år kommer Lee Westwood inte längre arbeta tillsammans med Billy Foster.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-14 Uppdaterad 2019-12-12

För två veckor sedan var Billy Foster fortfarande caddie för Lee Westwood när engelsmannen blev delad 35:a.
Förra veckan hade Lee Westwood sin flickvän, Helen Storey, på bagen och vann då Nedbank Golf Challenge i Sydafrika.

Kanske var det droppen som fick bägaren att rinna över, för nu står det klart att Westwood och Foster inte längre kommer arbeta tillsammans.

Westwood vinnare igen

Duon har jobbat med varandra i över tio år och till The Telegraph bekräftar Foster att de gått åt varsitt håll och att Westwood sedan en tid tagit måtten själv. Till Telegraph berättar Foster att det skapade en obekväm stämning då han “bara bar bagen”.
– I slutändan var det inte bra för Lee och inte så schysst mot mig heller. Vi båda insåg att vårt partnerskap var över. Tiderna förändras. Det har varit tio väldigt bra år i mitt liv med Lee och vi hade många speciella stunder tillsammans, säger Foster.

15 saker som hänt sedan Kuchar och Westwood senast vann

Eftersom Foster inte deltog i Westwoods första seger sedan 2014 fick han inte ta del av vinstsumman, 11 miljoner kronor.
– Jag önskar honom lycka till framöver – även om jag känner att han kunde vänta lite mer än en vecka innan han skulle vinna 11 miljoner, skojade Foster.

Under de tio åren de arbetade tillsammans tog sig Westwood upp till positionen som världsetta. Tillsammans vann de också vid 13 tillfällen.



Text: Jesper Johansson • 2018-11-14
TournyttEuropean TourLee WestwoodTournytt
Scroll to Top