Turkish Airlines Open – Day Four

Tournytt

Rose vann efter Lis kollaps

Försvarade titeln i Turkiet och blev ny världsetta

Text: Martin Strömberg • 2018-11-04 Uppdaterad 2019-12-12

 

Det blev en något märklig avslutning av Turkish Airlines Open.

Sista ronden utvecklades snabbt till en kamp mellan engelsmannen Justin Rose och Haotong Li från Kina. 

Ett tag var Rose två slag före men Li kontrade med en vacker eagle på 15:e hålet och i det skedet var spelarna lika i topp på 18 under par. 

På sista hålet hade båda chansen att avgöra men varken Rose eller Li kunde förvalta sina möjligheter utan det blev bogey för båda.

Tävlingen gick till särspel.

Man spelade 18:e hålet igen och båda lyckades ge sig själva bra birdiechanser med Rose något längre ifrån. När engelsmannen missade relativt grovt gav han Li en gyllene möjlighet att avgöra från cirka tre meter.

 

 

Men putten missade lågt och rann iväg en dryg meter förbi. En stressad Li slog returen väldigt snabbt och bollen rörde inte ens hålet.

Segern var Roses.

– Jag känner verkligen med Haotong i hjärtat samtidigt som jag självfallet är glad i huvudet, sa en något överrumplad Rose direkt efter segern.

Engelsmannen återtog därmed också platsen som etta på världsrankingen.

– Det känns minst lika skönt andra gången som den första och jag ska göra mitt bästa för att hålla mig kvar längre den här gången.

Och Rose kunde inte heller undvika att hylla sin motståndare under slutkampen på Carya.

– Jag älskar verkligen hur han spelar med energi och entusiasm. Han backar inte undan och har en underbar talang, sa Rose.

Bästa svensk blev Alexander Björk som efter en stark helg slutade delad 14:e på elva under par, sex bakom Rose. Marcus Kinhult avslutade med 68 slag och delade 30:e plats på åtta under par totalt.

 



Text: Martin Strömberg • 2018-11-04
TournyttAlexander BjörkEuropean TourHaotong LiJustin RoseMarcus KinhultTournytt
Scroll to Top