Ricoh Women’s British Open – Final Qualifying

Tournytt

Kinhult tog första college-segern

Efter tre raka topp-10-placeringar tog Frida Kinhult i måndags sin första seger på college när hon vann Jim West Challenge i Texas.

Text: Jesper Johansson • 2018-10-30 Uppdaterad 2019-12-12

Frida Kinhult har inlett sin college-karriär på bästa sätt. Svenskan, som är en del av Florida State Seminoles lag, har nu tagit sin första individuella seger i USA.

Det var i måndags som Jim West Challenge avgjordes på Kissing Tree Golf Course i Texas.
Kinhult gick runt på 66 och 65 slag för att vinna den individuella tävlingen samtidigt som hennes skollag kom tvåa i tävlingen. Segern innebar bland annat att Kinhult är den fjärde spelaren i Florida States historia att vinna en individuell titel som freshman. Dessutom var 65 slag, som Kinhult gjorde under den andra rundan, ett tangerat skolrekord för lägsta runda.
– Att ta en individuell seger för Florida State Seminoles är en otrolig känsla. I december 2017 skrev jag ned mina mål för det här året. Ett av målen var att vinna en individuell tävling och nu kan jag bocka av det. Att vinna är alltid en speciell känsla, säger Frida Kinhult till Florida State Seminoles hemsida.


Laget slutade ett slag bakom Texas Christian University (TCU) och Kinhult tog sin fjärde raka topp-10-placering på collegenivå.
Totalt vann Frida Kinhult med fem slag ned till tvåan, Renate Grimstad från Miamis college. 

Näst bästa spelare från Florida State blev en annan svenska.

Beatrice Wallin.

Hon slutade delad tolva, tolv slag bakom segrande Kinhult.



Text: Jesper Johansson • 2018-10-30
TournyttBeatrice WallinFrida KinhultTournytt
Scroll to Top