5de3f898d980a

Tournytt

Nya järn från TaylorMade

TaylorMade ersätter de tidigare P750- och P770-järnen med något mittemellan. De ersätter de två järnseten med helt nya P760.

Text: Jesper Johansson • 2018-10-16 Uppdaterad 2019-12-12

TaylorMades framgångsrika P700-serie får ett syskon. Företaget introducerar P760-modellen som är skapade för att ge bättre spelare vad de vill ha genom hela setet.

Den nya modellen ersätter företagets tidigare P750- och P770-modeller. De kortare järnen liknar P750-modellen genom att underlätta för spelare att forma sina slag. De längre järnen liknar mer P770 i sin teknologi och hjälper till att få den perfekta bollträffen.

Varje klubba, från järntre till approach wedge, är skapad utifrån sina egna egenskaper för att optimera varje slag.

De progressiva järnen är skapade av flera olika material i de längre järnen medan klubborna från järnåtta till AW är gjutna i stålet 1025CS. De korta järnen, har med sin helgjutna konstruktion mer känsla och underlättar för spelare att få respons vid varje slag.

De längre järnen är skapade i samma stål men har TaylorMades “SpeedFoam” injicerat i klubbhuvudena för en mer explosiv reaktion vid bollträffen. Tekniken gör, enligt TaylorMade, att längden på slagen blir jämnare över hela klubbhuvudet och att missarna inte riktigt blir lika förödande.

Den nya modellen från TaylorMade har också en ny form av sin leading edge som ska göra att klubban får en bättre kontakt med marken för bättre bollträffar. Detta utan att klubban ska gräva ned sig i marken. 

Klubborna kommer till butik 2 november.

Pris: 14 000 kronor (sju klubbor).

Nya järn från TaylorMade
Nya järn från TaylorMade
Nya järn från TaylorMade


Text: Jesper Johansson • 2018-10-16
TournyttJärnTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top