5de3f8c3df372

Tournytt

Glennemo starkast i Tourfinalen

"Att få avsluta så här är fantastiskt"

Text: Martin Strömberg • 2018-10-14 Uppdaterad 2019-12-12

 

Det var sommarvärme och blå himmel när Swedish Golf Tour avslutade säsongen med Tourfinalen hosted by Barsebäck Resort. Tävlingen avslutade även årets Nordic Golf League, där SGT ingår.

Och det blev svensk seger. AIK:s Jacob Glennemo tog sin tredje vinst för säsongen, två slag före norrmannen Aksel Kristoffer Olsen. 

– Kul att det lyckades, att få avsluta så här är fantastiskt, säger han.De fem högst rankade på Nordic Golf League får ett kort till Challengetouren (undertour till Europatouren) nästa säsong.

Både Aksel Kristoffer Olsen och Jacob Glennemo, ettan och tvåan på NGL-rankingen, hade två toursegrar med sig till Tourfinalen.

Med sex hål kvar att spela var det också just de två som toppade leaderboarden. Ena stunden Glennemo, andra Olsen. De båda gick dessutom i samma boll. Så avslutade Olsen med tre bogeys och saken var klar.
Jacob Glennemo kunde avsluta säsongen på bästa sätt, men Olsen snodde totalsegern på Nordic League. Glennemo slutar tvåa på den rankingen och är alltså klar för CT-spel nästa år.

Något han i praktiken varit sedan några veckor.

– Det var skönt att inte ha den där pressen på sig i den här sista tävlingen. Man får ju självförtroende av en sådan här säsong också och nu är det bara att ladda om inför Europatourkvalet om några veckor, säger Jacob Glennemo som också vann rankingen på Swedish Golf Tour (25 000 extra kronor i bonus).

Jacob Glennemo och Aksel Kristoffer Olsen har dominerat under säsongen. Totalsegraren Olsen  har fått ihop två segrar och fyra andraplatser under säsongen och har de senaste fem tävlingarna resultatraden 2–2–3–1–2. 
Så det är en värdig toursegrare. Han tycker också det är stort att ta hem totalsegern.

– Det var mitt mål innan säsongen så det känns riktigt bra. Det svider inte lika mycket att förlora i dag eftersom jag vann totalsegern. Jacob är en bra kompis så det var bara grejt, säger Aksel Olsen som nu går för en Europatourplats i kvalet i november.

– Jag kan spela lite mer avslappnat nu när jag vet att jag har CT-kortet klart.

 

Så här slutade Nordic Golf League-rankingen:

1. Aksel Kristoffer Olsen 48 181 

2. Jacob Glennemo 44 375

3. Benjamin Henry Poke 32 116

4. Martin Leth Simonsen 31 222

5. Marcus Helligkilde 30 688    

 

Ranking, Swedish Golf Tour:

1. Jacob Glennemo 269 908

2. Martin Eriksson 246 871

3. Sebastian Hansson 204 071


Text: Martin Strömberg • 2018-10-14
TournyttAksel Kristoffer OlsenJacob GlennemoMartin ErikssonSebastian HanssonSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top