Tournytt

Björn: ”Snart har vi 60 000 på första tee”

Under Ryder Cup på Le Golf National slog spelarna ut inför 6 900 personer vid första tee. Men det här är bara början, menar Thomas Björn.

Jesper Johansson • 2018-09-26
Björn: ”Snart har vi 60 000 på första tee”

1997 bad Tiger Woods sin spelkamrat Mark O’Meara att få slå ut på de jämna hålen då de skulle spela foursome i Ryder Cup.
Detta då han inte ville slå ut på hål 1 – med tanke på de nerver som spelarna känner där. 

Valderrama Golf Club var spelplatsen då och Europa vann.

Nu är det Le Golf National som tävlingen spelas på och vi vet först på söndag vem som vinner. Kanske är det Europa men trots det är det mycket som skiljer tävlingarna åt.

En av sakerna som skiljer är bland annat läktaren på hål 1.
För om Tiger Woods var nervös 1997 är det ingenting jämfört med vad årets rookies lär känna fredag morgon då de slår ut för första gången i Ryder Cup. 

 


TV: Isländska vulkanen på läktaren

Kring det första hålet fanns nämligen i år en läktare som hade plats för 6 900 personer. Det är mer än tre gånger så mycket folk som fick plats runt utslagsplatsen på Gleneagles. Och 2016, på Hazeltine i Minnesota, fanns där bara 1 668 platser.
– Det är på den här vägen det kommer fortsätta. I framtiden kommer vi ha 60 000 åskådare längs det första hålet, sa Björn under en presskonferens.

Jim Furyk, kapten för USA, minns första gången han slog ut i Ryder Cup. Det var också på Valderrama 1997.
– Jag slog en spoon så långt. Det kan ha varit min längsta spoon någonsin. Jag drev förbi alla i gruppen med 18 meter och jag var långt ifrån den längst slående i gruppen.
– Men jag var så uppumpad man kan bli och fick en drömträff, sa kaptenen. Scroll to Top