2018 Ryder Cup – Previews

Tournytt

Poulter hoppas hemmafördelen lyfter Europa

Ian Poulter förutspår att publiken kommer vara högljudd under veckans Ryder Cup och att det kommer hjälpa laget i matchen mot USA.

Text: Jesper Johansson • 2018-09-25 Uppdaterad 2019-12-12
Poulter hoppas hemmafördelen lyfter Europa

Ian Poulter är tillbaka på Ryder Cup-banan.

Engelsmannen var under den senaste matchen, 2016 på Hazeltine, utanför laget och var istället en assisterande kapten.
Den här gången är han en av de tolv spelarna kapten Thomas Björn har till sitt förfogande och engelsmannen är väldigt glad att åter vara tillbaka. Enligt 42-åringen är nämligen lagmatchen mot USA det största som finns inom golfen.
– Jag är mer exalterad nu än jag var 2004, om nu det ens är möjligt. Jag vill vara en del av Ryder Cup och alltid vara med. Det är så speciellt att vara en del av det här laget, sa Poulter under sin presskonferens inför matchen på Le Golf National.

Så sänds Ryder Cup

De båda lagen har varit ute på banan under dagarna och lärt känna spelplatsen. Att det europeiska laget spelat där så många gånger är en fördel, menar Poulter.
–Det är definitivt en hjälp för oss. Så mycket golf som vi spelat här gör att vi har en känsla av hur banan har spelats i olika väderförhållanden.
– Det kommer ske en del vindförändringar den här veckan och vi har erfarenhet av det. Vi har en förståelse av hur banan kommer att spelas, sa Poulter.

Tippa Ryder Cup – vinn tre dussin ProV1-bollar

Engelsmannen menar också att publiken kommer hjälpa till.
– Ja, det kommer bli högljutt den här veckan och att ha hemmastöd är en stor faktor och en faktor till varför vi varit så framgångsrika i Europa. Golfbanan är perfekt för att omringa alla hål med mycket publik.
– På hemmaplan är det en hjälpande faktor. De hjälper laget och är en stor del i jakten på pokalen, sa Poulter.




Text: Jesper Johansson • 2018-09-25
TournyttIan PoulterRyder CupTournytt
Scroll to Top