2018 Ryder Cup – Previews

Tournytt

Hatton: ”Jag vill inte bli Hulken där ute”

Tyrrell Hatton har gjort sig känd som en spelare med hett temperament. Det hoppas han kunna tygla under Ryder Cup – samtidigt som han drar fördel av sin passion.

Text: Jesper Johansson • 2018-09-25 Uppdaterad 2019-12-12
Hatton: ”Jag vill inte bli Hulken där ute”

Tyrrell Hatton är en av Europas debutanter i årets Ryder Cup.

Mycket är förstås nytt inför tävlingen och på sin presskonferens under tisdagen erkände han att han fick gåshud när han klev in på hotellrummet tidigare i veckan.
– Det är helt overkligt att få vara med. Hela upplevelsen från att flyga hit, se kläderna i hotellrummet och testa dem . . . jag fick gåshud. Det här är väldigt speciellt, sa Hatton under sin presskonferens.

Tippa Ryder Cup – vinn tre dussin ProV1-bollar

26-årige Tyrrell Hatton kvalade tidigt in i det europeiska laget och har därför länge kunnat förbereda sig inför tävlingen. Men en sak har han inte riktigt lärt sig att tygla: Sitt temperament.

Hatton är känd för att kunna bli väldigt frustrerad ute på banan och trots att han är medveten om det har han problem med att tygla sitt humör. Det är dock något han anser vara extra viktigt den här veckan, då han inte vill förstöra för någon medspelare.
– Jag kommer vara så passionerad jag kan men kan bara. Vara mig själv. Jag kommer dock behöva hålla mig så lugn som möjligt. Historiskt har jag förlorat golftävlingar på grund av mitt humör. Om jag kan hålla huvudet på skaft är min mentalitet en fördel och förhoppningsvis kan jag ge lite poäng till Europa.
– Men om man inte blir uppumpad av den här tävlingen är man på fel ställe. Jag ska försöka spela så bra jag bara kan och hjälpa laget. Men jag vill inte tappa huvudet och påverka andra, sa Hatton.

Så sänds Ryder Cup

Thomas Björn, Europas Ryder Cup-kapten, har inte haft ett specifikt samtal med Hatton om hans humör inför tävlingen. Istället har han sagt att Hatton bara ska vara sig själv och spela så bra han kan.

Det är en målsättning även Tyrrell Hatton har:
– Jag vill inte bli Hulken där ute.




Text: Jesper Johansson • 2018-09-25
TournyttRyder CupTournyttTyrrell Hatton
Rulla till toppen