Tim Widing, Fredrik Niléhn, Adam Blommé, Ludwig Åberg och Pontus Nyholm är de svenska amatörer som deltar i veckans Nordea Masters. //Foto: Göran Söderqvist

Tournytt

Fem svenska talanger får chansen i Nordea Masters

Fem svenska amatörer deltar i veckans Nordea Masters. Här är framtidshoppen!

Text: Jesper Johansson • 2018-08-15 Uppdaterad 2019-12-12

Fem svenska amatörer är med i årets Nordea Masters. Under en presskonferens fick de fem chansen att presentera sig själva och berätta lite om hur det ska bli att spela en European Tour-tävling. Och det är fem entusiastiska spelare som ska slå ut under torsdagen.
– Det ska bli galet bra. Att vara här och spela mot de spelarna man sett på TV… Nu står man här själv och ska få mäta sig mot dem och se var man ligger. Det är riktigt kul att få den här chansen, sa Adam Blommé. 

Svenska amatörerna

Tim Widing, 21 år, A6 Golfklubb.
Fredrik Nihlén, 23 år, Delsjö Golfklubb.
Adam Blommé, 22 år, Bro-Bålsta Golfklubb.
Ludwig Åberg, 18 år, Eslövs Golfklubb.
Pontus Nyholm, 20 år, Gävle Golfklubb.

För Pontus Nyholm är det alltid lite nervöst att gå upp på första tee. Men han tror inte det kommer bli värre bara för att det är en European Tour-tävling.
– Det är alltid lite pirrigt på första tee, det spelar ingen roll vilken tävling det är. Även om det är en klubbtävling hemma. Men direkt när man kommer ut på banan så släpper det och sedan är det bara att köra som vilken tävling som helst.

SVT & Viasat sänder Nordea Masters


Så ser du Nordea Masters bäst

Mest rutinerad av de fem amatörerna är Fredrik Nihlén. Göteborgaren spelar i år sin tredje Nordea Masters och han är glad för att få vara med.
– Det har varit enormt utvecklande att få spela den här tävlingen och mäta sig med de här spelarna i världen. Att ta med sig i sin egen träning och ta lärdomar som man kan ta vidare i sin satsning, sa han.

Se hela presskonferensen nedan:Text: Jesper Johansson • 2018-08-15
TournyttA6 GKBro-Bålsta GKDelsjö GKEslövs GKEuropean TourFredrik NiléhnGävle GKNordea MastersTournytt
Scroll to Top