5de401da715ab

Tournytt

Lindbergs caddie coachar på SGT

Anna Nordqvist kunde inte vara på plats i Västerås under tävlingen som bär hennes namn. Men det finns ändå en majorvinnare på banan under veckan.  – Jag är här för att hjälpa de norska spelarna, säger Daniel Taylor, Pernilla Lindbergs caddie.

Text: Bo Steffensen • 2018-08-09 Uppdaterad 2019-12-12

Daniel Taylor är caddie till Pernilla Lindberg – den svenska LPGA-spelaren som tog sin första majorvinst i ANA Inspiration när hon besegrade Inbee Park i ett särspel som varade i åtta hål. Det var i april. 

Den här veckan är Daniel Taylor i Sverige under Anna Nordqvist Västerås Open by SmartProvider. Tävlingen, som spelas 9–11 augusti, ingår både på LET Access touren (undertour till LET) och Swedish Golf Tour. 

Fästmannen är caddie: ”Pausen var jättebra för oss”

Engelsmannen Taylor och Pernilla Lindberg är ett par också utanför banan. Men den här gången är det bara han som är i Sverige.
– Pernilla är hemma i Florida. Och jag är här i Sverige. Hon var svartsjuk att jag fick åka till Sverige under sommaren och inte hon. Hon var här för en månad sedan men … Jag ska träffa henne i Florida på söndag och sedan åker vi ut på måndag igen för de kommande tre tävlingarna på LPGA-touren, säger Daniel Taylor. 

Nordqvist: "Känns väldigt nära hjärtat"

HAN ÄR i Västerås för att hjälpa de norska spelarna under veckan; Karoline Lund, Celine Borge, Tonje Daffinrud bland andra. Den första ronden gick han caddie åt Mariell Bruun. 
– Jon Karlsen, putt-tränaren, frågade mig om jag ville komma hit i veckan och coacha de norska spelarna; hur de förbereder sig, strategi, hur man hittar en caddie, alla saker som innefattar att vara på en tour. 
Pernilla Lindberg är från Bollnäs. Det ligger knappt 30 mil norr om Stockholm. 
– Jag har varit i Sverige kanske sju eller åtta gånger tidigare men aldrig i Västerås eller väster om Stockholm. Vi åker alltid till Stockholm eller till Bollnäs, säger Daniel Taylor. 

Har livet blivit annorlunda efter den majorvinsten?
– Inte för mig, det är mer för Pernilla. Många fler känner igen henne nu, det bir fler intervjuer, fler foton … Det är lite mer busy. Eftersom vi är ett par så blir det alltid att vi gör intervjuer caddy/spelare och inte bara spelare. Pernilla mailade mig i går och skrev att nästa vecka vill Golf Channel göra en fråga-svar med oss båda, så vi måste planera lite för det.

Följ svenska proffstouren i SGT-bloggen

Vilken typ av råd ger du de norska spelarna?
– De första dagarna observerar jag bara. Jag kollar hur de förbereder sig, om det finns saker de kanske inte tänker på eller kan göra bättre. Jag ställer många frågor. Om hur de spelar golfbanan, strategi och sådana saker. För att se vad varje spelare skulle behöva göra för att komma till nästa nivå. 

Vad tycker du om spelstandarden på SGT och Letas?
– Det är bra. Det är svårt att jämföra med LPGA-touren eftersom förutsättningarna inte är desamma och banan här är kortare, men alla är bra. Alla kan spela golf. Så vem ska ta klivet av de norska tjejerna? Det handlar om vem som har rätt mentalitet, vem som vill mest och vem som är beredd att lägga ner det jobb som krävs. Självklart måste man ha en bra teknik också. Jag ska uppdatera Jon Karlsen på alla dessa olika saker och hjälpa honom att planera träningen för det kommande året. Och kanske kan vi få fler norska spelare på LPGA-touren i framtiden, säger Daniel Taylor.


Text: Bo Steffensen • 2018-08-09
TournyttPernilla LindbergSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top