World Golf Championships-Bridgestone Invitational – Final Round

Thomas starkast på Firestone

Tog första WGC-titeln i stor stil

Text: Martin Strömberg • 2018-08-06 Uppdaterad 2019-12-12

 

Det var upplagt för en duell mellan Justin Thomas och Rory McIlroy.

Men världsettan, Dustin Johnson, ville inte heller missa partyt när Bridgestone Invitational skulle avgöras på söndagen. DJ gjorde birdies på sju av de första tio hålen men trots en avslutande 64:a var han för långt efter när dagen startade.

Dustin slutade delad trea tillsammans med danske Thorbjörn Olesen, som också avslutade med 64 slag.

McIlroy fick absolut ingenting att hända och gick tre över par sista ronden.

Istället blev det Jason Day och Kyle Stanley som utmanade Justin Thomas men två bogeys på 13 och 14 satte stopp för australiern som också han föll ihop totalt på sluthålen.

Till slut blev det en ganska odramatisk avslutning av tävlingen.

Den enda som verkligen höll ihop spelet i slutbollarna var Justin Thomas och segermarginalen ner till Stanley blev till slut fyra slag. 

– Jag var verkligen nervös idag och jag försökte att komma till 18 under par. Jag spelade tillräckligt bra för att lyckas men satte ingenting på greenerna, sa Thomas, som i och med segern klättrade till andraplatsen i FedEx-cup. 

Nästa år flyttas Bridgestone Invitational till TPC Southwind utanför Memphis.

Alex Norén och Henrik Stenson spelade ihop sista ronden men kunde inte avancera nämnvärt. Norén slutade på par totalt och en delad 31:a plats medan Stenson var ett slag längre ner på delad 39:e. Alexander Björk kompletterade den svenska insatsen med en delad 48:e plats på två över par.

 
Text: Martin Strömberg • 2018-08-06
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenDustin JohnsonHenrik StensonJason DayJustin ThomasKyle StanleyRory McIlroyThorbjörn OlesenTournyttWGC
Rulla till toppen