Ricoh Women’s British Open – Day Four

Hall historisk på hemmaplan

Tog sin första major efter uppvisning i kyla och glöd

Text: Martin Strömberg • 2018-08-05 Uppdaterad 2019-12-12

 

Avslutningsdagen av Women´s British Open utvecklades hastigt och lustigt till en duell mellan thailändskan Pornanong Phatlum, som lett så länge, och hemmaspelaren, 22-åriga Georgia Hall.

Duon i ledarbollen rivstartade med birdies på birdies medan de jagande tappade mark direkt.

Phatlum och Hall bjöd på golfgodis och ingen vek ner sig en millimeter.

Förrän på det stentuffa 17:e hålet.

Phatlum slog drivern ner i fairwaybunkern och sedan andraslaget ut i tjockruffen.

Hall slog en evig spoon mitt i fairway följt av ett vackert andraslag mitt på green och var nära att sätta en av många fina puttar innan den just vek av i hålkanten.

Det slutade i par för Hall och dubbelbogey för thailändskan och tre slags ledning inför sluthålet där hemmafavoriten kunde defilera in till publikens ovationer.

Hall kunde kosta på sig dagens första bogey efter en treputt men det spelade ingen roll. Hon gick på 67 slag sista ronden mot 70 för Phatlum och slutade 17 under par, två före thailändskan.

– Det är så härligt att ha ett sånt stöd. Det var en fantastisk dag och som tur var lyckades jag spela bra. Jag var mer nervös i går än i dag. Det kändes faktiskt inte särskilt mycket förrän på 18:e hålet, sa Hall efteråt.

Det är första gången en engelska vinner det egna mästerskapet sedan Karen Stupples lyckades på Sunningdale 2004 och 22-åringen från Bournemouth överträffade verkligen alla förväntningar.

Madelene Sagström avslutade med 71 slag och en delad 20:e plats medan Pernilla Lindberg slutade delad 35:a efter 76 slag sista ronden.

 

 

 

 

Text: Martin Strömberg • 2018-08-05
TournyttGeorgia HallLadies European TourLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergPornanong PhatlumTournytt
Rulla till toppen