5de4038be03da

Tournytt

”Det var fantastiskt att vara caddie igen!”

Fanny Sunesson skriver om sin tillfälliga (?) comeback.

Text: Michael Åhman • 2018-07-24 Uppdaterad 2019-12-12

”Jag är så tacksam att Adam bad mig att gå caddie i The Open. Jag älskade veckan! Jag hade inte varit caddie på nästan sju år och det var fantastiskt att vara det igen! Tack alla för allt stöd”.

Det skriver Fanny Sunesson på Facebook och det är uppenbart att hennes arbetsgivare – australiensaren Adam Scott – uppskattade sin nyfunna caddie.

– Fanny är en fantastisk caddie, att få ha hennes erfarenhet ute på banan är en tillgång. Hon förstod mitt spel väldigt snabbt, och jag tror vi tänker på ett mycket liknande sätt. Det har varit väldigt lätt att jobba med henne under de här dagarna, säger Scott till Sky Sports.

Adam Scott tog sin senaste seger i mars 2016, men sedan dess har formkurvan pekat brant utför. 38-åringens Masters-seger 2013 känns allt mer avlägset. Tidigare i år avslutade han samarbetet med caddien David Clark, och under US Open använde han en lokal caddie.

Under The Open var det dock en nygammal Scott på banan. Efter tredje rundan låg han -4 och tillhörde de spelare som hade chans att bli Champion Golfer of The Year. Till slut hamnade Scott delad 17:e (med bland annat Alex Norén) på -2.

Fanny Sunesson skadade ryggen 2012 och tvingades då sluta som caddie. Det har sagts att den här comebacken bara var tillfällig. Eller?

– Det är upp till henne, men jag tror inte hon planerar någon comeback, säger Adam Scott.



Text: Michael Åhman • 2018-07-24
TournyttAdam ScottCarnoustieFanny SunessonThe OpenTournytt
Rulla till toppen