147th Open Championship – Round Three

Tournytt

Jänkarna dominerar The Open

Amerikansk trio frontar inför avslutningsdagen på Carnoustie

Text: Martin Strömberg • 2018-07-21 Uppdaterad 2019-12-12

 

Det är mycket amerikanskt i toppen av resultattavlan inför sista ronden av årets The Open på Carnoustie.

Fjolårssegraren och trefaldige majorsegraren Jordan Spieth har inte visat någon vidare form i år men när det vankas The Open så är han tydligen alltid i form. Han gick sex under par tredje dagen efter att, bland annat, gjort eagle på det första hålet efter att ha drivit green.

– Jag har alltid velat ha en match mot Tiger i en major och jag har spelat upp det i mitt huvud på Augusta, sa Spieth inför avslutningen.

Nu har han äntligen möjligheten med Tiger Woods fyra slag bakom sig.

– Jag har nästan haft en karriärs erfarenheter av majors på mina fem år och förhoppningsvis har jag användning av de erfarenheterna dagar som i morgon, fortsatte Spieth.

Bredvid sig på nio under par har Spieth två andra landsmän.

24-årige Xander Schauffele har visserligen fransk-tyskt påbrå på sin pappas sida men är född och uppvuxen i Kalifornien. Schauffele har en femte- och en sjätteplats i US Open och slutade delad 20:e i The Open på Royal Birkdale ifjol. Nu delar han ledningen efter en fin 67:a tredje dagen.

Kevin Kisner har aldrig slutat bättre än delad 54:a i The Open (2017) men har nu gett sig själv möjligheten att få sitt absoluta majorgenombrott. Kisner har två segrar på PGA-touren men måste ändå betraktas som en klar outsider i det här sällskapet.

Bakom den här amerikanska trion finns en mängd spelare som absolut inte är avsågade. Årets The Open är extremt jämn och nitton spelare är inom fem slag i toppen.

Med lite vindpåslag sista ronden kan man möjligen också ge spelare ytterligare ett par slag ner små men ändå möjliga segerchanser.

Alex Norén är bara fyra slag efter ledarna och har hämtat in längre avstånd än så på Europatouren. Han kommer – beroende på omständigheterna – att behöva göra en kanonrond.

– Vad som helst kan hända särskilt om det blir lite mer vind. Men jag kommer att behöva en riktigt bra rond, sa Alex efter sin 67:a.

På samma resultat som Norén, fem under par, finns Tiger Woods.

För första gången på många år har Tiger lite segervittring inför avslutningen efter sin fina 66:a tredje dagen.

– Jag har chansen men beronde på vädret så kommer jag att behöva göra ännu en riktigt låg score, sa Tiger.

På söndagen ska det avgöras och Carnoustie kommer enligt väderprognoserna för första gången den här upplagan att visa lite av sin tandrad.

Det enda vi kan vara säkra på är att bäste man kommer att vinna.

 

 


Text: Martin Strömberg • 2018-07-21
TournyttAlexander NorenCarnoustieJordan SpiethKevin KisnerThe OpenTiger WoodsTournyttXander Schauffele
Scroll to Top