147th Open Championship – Previews

Tournytt

”The Open är min största chans att vinna”

Tiger Woods säger inför årets Open Championship att det här är hans bästa chans att vinna en major. Anledningen? Kreativitet belönas, muskler gör det inte.

Text: Jesper Johansson • 2018-07-17 Uppdaterad 2019-12-12
”The Open är min största chans att vinna”

Fem av de senaste sju Open-vinnarna var vid tillfället 39 år eller äldre.

Tiger Woods har hunnit bli 42 år gammal och hoppas kunna fortsätta fylla på med majorvinster i sin egen ålderskategori.

Amerikanen, som vunnit The Open tre gånger, kommer till Carnoustie efter en lyckad comeback från sin ryggskada och nu hoppas han kunna vara med och slåss om en majortitel igen, då The Open är hans bästa chans att ta hem en 15:e majortitel i karriären.
– Om man ser det över ett längre perspektiv skulle jag definitivt säga att The Open är min största chans att vinna då man inte behöver vara speciellt lång på en linksbana, sa Woods under sin presskonferens inför årets major.

Tiger inför The Open: ”Fairway är snabbare än greenerna”

Och visst har han rätt i det. Tom Watson var 59 år då han 2009 förlorade i ett särspel. Greg Norman var 53 år då han slutade trea i The Open 2008 (australiern var i ledning efter 54 hål).
– Se vad Tom (Watson) gjorde på Turnberry. Greg (Norman) var nära på Birkdale. Så det är möjligt, det kan definitivt göras. 

Anledningen till att linksbanor är Tiger Woods främsta chans att vinna på äldre dagar beror på rullen bollen får på det hårda underlaget. Inte minst den här veckan.
– När man kommer till Augusta National är det något helt annat och den banan blir för lång till slut, tyvärr. Det är så det är helt enkelt. Men en linksbana gör att man kan rulla bollen.
– Jag slog en järntrea på det 18:e hålet som gick 304 meter. Även om jag blir lite äldre kan jag slå bollar som rullar tillräckligt långt, sa Woods under tisdagen. 

14-faldige majorvinnaren menar att det på de brittiska öarna är viktigare att hjärnan fungerar som den ska – snarare än musklerna.
– Distans blir inte alls lika viktigt och man kan se hur Tom Watson sent i sin karriär spelade bra här. Det finns en anledning till att han vann fem Open Championships. Han är väldigt kreativ och kan slå alla typer av slag.

Då startar svenskarna i The Open


Så sänds The Open i TV



Text: Jesper Johansson • 2018-07-17
TournyttCarnoustieThe OpenTiger WoodsTournytt
Scroll to Top