Dubai Duty Free Irish Open Golf Championship – Day Four

Knox knäckte Fox

Tog hem Irish Open efter två monsterputtar på 18:e

Text: Martin Strömberg • 2018-07-08 Uppdaterad 2019-12-12

 

Tyvärr blev det inte den avslutningsdag som svenske Joakim Lagergren ville ha på Irland.

Lagergren gjorde bara en birdie sista ronden och fick nöja sig med en 75-rond och ett fall i resultatlistan från delad andra till delad tolfteplats.

Istället blev avslutningen en uppgörelse mellan nyazeläändaren Ryan Fox och skotten Russell Knox. Skotten sänkte från 13 meter för att ta sig till 14 under par men minuterna senare hade Fox chansen att ta sig till 15 under och avgöra på 72:a hålet då han slog upp sig fint efter att bara ha en liten pitch kvar.

Men hans birdieputt från tre meter smög förbi hålet och tävlingen gick till särspel.

Där lyckades Knox med det högst osannolika att först slå upp sig till nästan exakt samma plats som han gjorde på det 72:a hålet. Och därefter rulla i samma putt en gång till.

– Jag fick en bra känsla för greenerna och siktade egentligen inte utan slog dem bara på känn och att nästan samma putt rullar i två gånger är helt otroligt, sa en överlycklig Knox efter segern.

Fox hade återigen chansen att svara från tre meter men ännu en gång nöjde sig bollen med att vända i hålkanten och den långtslående nyazeeländaren får fortsätta att vänta på sin första ET-seger.

– Jag är nöjd med spelet och jag slog de slag som jag ville hela dagen och kände mig bekväm hela dagen. Hatten av för Russell som spelade bra idag, sa en sportslig Fox.

För Knox del innebär segern att han seglar upp som ännu en konkurrent om en plats i Ryder Cup-laget i slutet av september och han klättra upp till en sjätteplats på Race to Dubai-listan.

– Jag behövde bra tävlingar för att bli aktuell men jag har nog fortfarande en del jobb kvar för att ta mig in i laget, sa Knox.

Alexander Björk gjorde ännu en fin tävling och delade 14:e plats.

 

 Text: Martin Strömberg • 2018-07-08
TournyttAlexander BjörkEuropean TourJoakim LagergrenRolex-seriesRussell KnoxRyan FoxTournytt
Rulla till toppen