KPMG Women’s PGA Championship – Final Round

Tournytt

Andra majorn för Park

Sung Hyun Parks dubbla birdies knäckte Ryu och Hataoka i särspelet

Text: Martin Strömberg • 2018-07-02

 

Det blev en oerhört dramatisk avslutning på damernas tredje major för året när Women´s PGA CHampionship avgjordes på Kemper Lakes, Illinois. 

Sydkoreanskan So Yeon Ryu såg ut att ha kopplat greppet och ledde med två slag med tre hål kvar då hon plötsligt slog i vattnet på 17:e hålet. Vips, så var både Sung Hyun Park och japanskan Nasa Hataoka ikapp.

– Det är det enda jag ångrar efteråt. Jag kände att vinden var lite mer mot och funderade på att byta klubba men jag slog ändå. Det var inget dåligt slag men vinden tog den och tryckte ner den i vattnet, sa Ryu efteråt.

Alla tre slutade på tio under par efter 72 hål och särspelet var ett faktum.

Väl där gjorde både Park och Ryu birdie på 18:e vilket innebar att Hataoka fick lämna särspelet och den 19-åriga japanskan, som hade sista dagens bästa rond med 64 slag, fick nöja sig med en delad andraplats.

 

 

 

 

Park och Ryu spelade 16:e hålet och just när de spelat in på green bröts spelet på grund av dåligt väder och spelarna fick vänta 20 minuter på att få spela klart.

När de kom ut avgjorde Park direkt genom att rulla i sin tremetersputt för ännu en birdie.

Segern var hennes fjärde på LPGA och hennes andra major efter US Women´s Open ifjol och den vanligtvis så coola Park visade verkligen känslor när segern var klar.

– Jag brukar inte vara sån här men jag är så lycklig och har haft ett lite motigt år, sa Park.

För svensk del blev Dani Holmqvist bäst på en delad 28:e plats efter 76 slag sista ronden. Det innebär att hon klättrar till en 87:e plats på Order of Merit.

Pernilla Lindberg avslutade med 74 slag och slutade på en delad 49:e plats.

 Text: Martin Strömberg • 2018-07-02
TournyttDani HolmqvistLPGA TourNasa HataokaPernilla LindbergSo Yeon RyuSung Hyun ParkTournytt
Scroll to Top