U.S. Open – Final Round

Tournytt

Mickelson erbjöd att dra sig ur US Open

Phil Mickelson slog till en rullande boll under lördagen och fick två slags plikt. På kvällen ringde han USGA-chefen Mike Davis och erbjöd att dra sig ur majortävlingen.

Jesper Johansson • 2018-06-18
Mickelson erbjöd att dra sig ur US Open

Efter Phil Mickelsons underliga föreställning på den 13:e greenen under lördagen fick amerikanen två pliktslag efter att ha sprungit ikapp en putt som rullade förbi hålet och slå till den trots att den fortfarande var i rörelse.

TV: Se Phils totalbryt

När han kom hem på kvällen valde Phil Mickelson att ringa till USGA:s högsta chef, Mike Davis, och meddela att han kan tänka sig att dra sig ur tävlingen om de ville det. 

Mickelson var väl medveten om att han bröt mot regel 14-5 genom att slå en boll som var i rörelse och att det skulle kosta honom två slags plikt. Men vad han inte var medveten om var att han också, teoretiskt, skulle kunna diskvalificeras då han bröt mot regel 1-2 – alltså att han fick en stor fördel av sitt regelbrott.

Mike Davis sa till Mickelson över telefon, enligt “Leftys” fru Amy Mickelson, att han inte behövde dra sig ur tävlingen och att två pliktslag var ett straff allvarligt nog.

MIckelson: "Jag menade inte att vara respektlös"

Phil Mickelson valde att inte prata med reportrar efter sin söndagsrunda och istället fick journalisterna en pratstund med hans fru, Amy Mickelson. Hon menar att han inte ville vara respektlös mot sporten och alla inblandade men att alla kan ha en dålig dag.
– Han är en bra person som hade ett svagt ögonblick. Han är inte perfekt – jag är inte perfekt, du är inte heller perfekt. Alla kan ha en dålig dag på jobbet och göra något som man ångrar, sa Amy Mickelson.
– Men när spelare gör något dumt sker det på en stor scen och det blir direkt stora reaktioner på sociala medier, vilket kan vara överväldigande.

Phil Mickelson har bara US Open kvar att vinna för att fullborda en “career grand slam”. Hans nästa chans kommer på Pebble Beach nästa år. Då är amerikanen 49 år gammal.

Koepka försvarade US Open-titeln


Scroll to Top