5de4085141e29

Tournytt

Magnusson särspelsvann på Sofiedal

Besegrade danska i särspel.

Text: Martin Strömberg • 2018-06-17 Uppdaterad 2019-12-12

 

Ullnas Anna Magnusson tog sin första seger på Swedish Golf Tour.

Ja, sin första som proffs.   

– Jag skulle egentligen inte spela den här tävlingen, säger hon efter särspelsvinsten i Hinton Golf Open.

Den sista rundan av Hinton Golf Open by Dygnet Runt Städ på Sofiedal utanför Malmö gick Ullnas Anna Magnusson och danska amatören Malene Krølbøll ut i ledarboll. Det var också mellan dem det hela skulle stå.

Krølbøll ledde med ett när dagen började. Efter fjorton spelade hål var Anna Magnusson två under par för dagen medan danskan var tre under – och alltså hade tre slags ledning med fyra hål kvar att spela.

Då släppte Malene Krølbøll in Anna Magnusson i tävlingen. 
Danskan gjorde dubbel, bogey, bogey på 14, 15 och 16 medan Anna Magnusson gjorde par, birdie, par – och hastigt och lustigt stod Ullnaspelaren på sista tee med en tvåslagsledning. 
– Om jag ska vara helt ärlig så visste jag inte om det. Jo, jag visste att jag var före men trodde att det var ett slag, säger hon. 

Hon hade fått en “present” men gav den tilbaka lika snabbt. Anna Magnusson gjorde dubbelbogey på det avslutande hålet, den första för veckan. Danskan gjorde par. Båda slutade därmed sex under par.
Särspel.
– Jag slår en pull från fairwaybunkern, i vattnet. Det var egentligen inget dåligt slag men en miss som kostade rätt så mycket. 
Nu löste sig allt till det bästa för Anna Magnusson.
Hon avgjorde på första särspelshålet. 18:e hålet igen. Danskan slog sitt andraslag i vattnet och då räckte det att tvåputta för par och seger.
– Jätteskönt. Jag har känt att jag spelat bra i år men jag har inte fått till en hel tävling med tre bra rundor Så det är jättekul att det går hela vägen. Jag skulle egentligen inte spela den här tävlingen, men bestämde mig i tisdags, säger Anna Magnusson.

Hur van är du vid särspel?
– Jag har inte spelat ett särspel på säkert fem år. Det var bara kul. Jag tror att vi båda tyckte det var kul. Hon gjorde samma sak som jag gjorde på 18 under det ordinarie varvet. Hon slog i vattnet vid green, jag slog i vattnet vid green. Så vi bytte roller kan man säga, säger Anna Magnusson.

Hon gav bort det lite grann?
– Precis. Hon var fyra före med åtta hål kvar och då tänkte jag att det här blir tufft.

Segern gav 20 000 kronor i plånboken och nu kommer Anna Magnusson till Skaftö Open nästa vecka (20–21 juni, med en prispott på 300 000 kronor) som en vinnare 

– Lite självförtroende ger det ju med en seger. Absolut. Och det är klart att det kan bli lite mer av “hon som vann förra veckan” på Skaftö men samtidigt är det ju golf. Det är ny vecka och ny bana, säger hon.

 

FAKTA, Hinton Golf Open by Dygnet Runt Städ

Var:Sofiedal, Oxie
När:16–17 juni. 
Hur:54 håls slagspel (36 hål första dagen, 18 andra). Kvalgräns efter två rundor, 30 spelare plus delningar. 
Prispengar:100 000 kronor, varav 20 000 till segraren

Spelade tävlingar på Swedish Golf Tour, 2018:
4–6 maj: Tegelberga Open (Filippa Möörk, Karlstad).
21–22 maj: NES Open, Norge (My Leander, AIK).
25–26 maj: Carpe Diem Beds Open, Flommen (Isabella Ramsay, S:t Arild)
29–30 maj: Carpe Diem Beds Trophy, Ljunghusen (Sara Kjellker, Ljunghusen)
16–17 juni: Hinton Golf Open by Dygnet Runt Städ (Anna Magnusson, Ullna)


Text: Martin Strömberg • 2018-06-17
TournyttAnna MagnussonSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top