5de4087a871fd

Tournytt

VM-brons för flicklandslaget

Delade tredjeplatsen med Kanada.

Martin Strömberg • 2018-06-15

 

Det är en helt ny laguppställning i det svenska flicklandslag som i år tagit över stafettpinnen från förra årets framgångsrika team. Säsongen har börjat fantastiskt med två internationella segrar och nu blev det bronsmedalj i flick-VM på Chukyo Golf Club utanför Nagoya.

Sverige slutade på totalt 2 över par (578 slag), samma resultat som Kanada och ett slag före titelförsvarande USA. Hemmanationen Japan segrade på 22 under par (totalt 554 slag) och silvret gick till Sydkorea på -12 (totalt 564).

– Att ta ett brons var inte alls givet. Att Japan och Korea är riktigt bra vet vi ju, men USA vann förra året och har ju alltid ett bra lag. Detta är ytterligare ett steg framåt för de svenska tjejerna som har tagit stora kliv hela året, säger Carl Gustavsson.

Kanada såg länge ut att ha ett klart grepp om bronset men föll tillbaka under de allra sista hålen. Sverige spelade jämt under hela veckan och fick betalt för vårt stabila spel och tog sig till sist upp till delad tredjeplats. 

– Vi har gjort en stabil insats under alla fyra tävlingsdagar. En grundinställning är att vi alltid kan lära oss något, oavsett hur resultatet blir. Inför fortsättningen av säsongen känns det bra att vi jobbar med detta i verkligheten och inte bara säger det. En tävling innebär inte bara spelet på banan utan också träning för framtiden, säger Carl Gustavsson, coach för flicklandslaget.

Det var också en individuell klass under VM. Där var Ingrid Lindblad bästa svenska med en sjätteplats efter ronder på 70, 72, 71 och 72, totalt 285 slag.

 

Scroll to Top