Tournytt

TV: DJ sätter inspelet på 72:a hålet

Krossade alla i Memphis – vann majorgenrepet med sex slag.

Av Martin Strömberg • 2018-06-11

Inför avslutningen av FedEx St Jude Classic hade två spelare ryckt ifrån de övriga.

Dustin Johnson och Andrew Putnam var båda 15 under par och sista ronden skulle bli en uppgörelse mellan de två amerikanerna, en uppgörelse som avgjordes när Putnam gjorde dubbelbogey på första hålet.

Putnam höll sedan visserligen sig inom slagavstånd men när DJ tryckte pedalen i botten på slutet orkade han inte svara.

Och när de kom till sista hålet var avståndet fyra slag.

Då bjöd Johnson på veckans slag och satte inspelet från 152 meter i hål för en avslutande eagle och han bjöd faktiskt för omväxlings skull på ett riktigt brett leende när han vandrade upp mot green.

– Jag hörde reaktionerna och tänkte att den nog gick i, men jag såg inte riktigt däruppifrån. Men vilket coolt sätt att avsluta på, sa Johnson efteråt.

 

Segern på TPC Southwind innebär också att Dustin Johnson tog tillbaks platsen som världsetta bara tre veckor efter att landsmannen Justin Thomas klev förbi honom. 

– Segern ger självförtroende inför US Open och det rankar jag som viktigare än att ta tillbaks platsen som världsetta, sa Johnson själv.

Nu väntar US Open på Shinnecock Hills nästa vecka, en tävling som Dustin vann på Oakmont för två år sedan, och årets stora mål för många amerikanska spelare.

– Den här segern ger mig massor av självförtroende och var viktig för mig.

Henrik Stenson slutade på fyra under par, femton slag bakom Johnson, vilket innebar en delad 24:e plats.

Scroll to Top