The Memorial Tournament Presented By Nationwide – Final Round

Tournytt

DeChambeau vann Memorial Tournament

På det andra särspelshålet lyckades Bryson deChambeau vinna Memorial Tournament.

Text: Jesper Johansson • 2018-06-03 Uppdaterad 2019-12-12

Trots att Bryson DeChambeau under rundan knappt träffade fairway en enda gång lyckades amerikanen vinna Memorial Tournament.

I särspel besegrade han Kyle Stanley och Ben An. Trion avslutade de 72 hålen 15 under par innan de skulle spela hål 18 igen för att få en vinnare i tävlingen.

Från tee satte sig både An och Stanley i problem efter att vara långt ute till höger. An lyckades få upp bollen nära greenen men Stanley, som stod med bollen långt över fötterna, fick inte till det. Till slut blev det en bogey för Stanley.

An gjorde ett par och efter att Bryson DeChambeau missat inspelet från fairway var även han tvungen att lämna det första särspelshålet med ett par.

Därefter var det dags igen men utan Stanley.

Både DeChambeau och An träffade fairway. Men sydkoreanen drog inspelet vänster och hamnade i bekymmer. Bryson DeChambeau stannade tre meter från flaggan. Efter en tid dividerande och droppande lyckades sedan An slå ett högt slag som landade nära hålet. Därmed var DeChambeau tvungen att sätta putten för att vinna.

Och det gjorde han.
– Det är en ära att vinna den här tävlingen. Jag kan inte förstå att jag vann. Jag var dålig från tee men lyckades rädda det genom att vara bra på greenerna. Det känns verkligen otroligt skönt, sa en märkbart rörd DeChambeau efter rundan. 

Memorial Tournament är Jack Niclaus tävling på PGA Tour. Att vinna just hans tävling var stort för 24-årige amerikanen.
– Jag kan inte ens beskriva hur det är att vinna Jacks tävling. Att kunna göra det . . . jag är mållös.

Bäste svensk blev Henrik Stenson. Han slutade delad 13, tio under par. David Lingmerth, som vann tävlingen 2015, spelade bättre golf än på länge och slutade till slut delad 29:a, åtta under par. De andra två svenskarna, Jonas Blixt och Carl Petterson, missade cutten.

Här är toppen av ledartavlan:

DeChambeau vann Memorial Tournament

Text: Jesper Johansson • 2018-06-03
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top