5de40b8edccaf

Tournytt

Lindberg: ”Vet vad jag kan göra på den största scenen”

Senaste majorvinnaren Pernilla Lindberg förklarar varför hon inte spelat US Open-banan inför majorn.

Text: CM Hellsten • 2018-05-28 Uppdaterad 2019-12-12
Lindberg: ”Vet vad jag kan göra på den största scenen”

Det var på Annandag påsk som Pernilla Lindberg med en monsterputt från nio meter avgjorde det utdragna och dramatiska särspelet med Inbee Park.
Pernilla Lindberg tog proffskarriärens första seger i en major.

TV: Se monsterputten när "Pillan" avgjorde

Triumfen i ANA Inspiration på Mission Hill Country Club i Palm Springs, Kalifornien, var samtidigt startskottet för en svensk segersvit som fortfarande håller i sig och har inneburit tio triumfer de senaste nio veckorna.

Pernilla Lindberg landade i Alabama på söndagen och US Open avgörs på Shoal Creek Golf & Country Club utanför Birmingham.
– Tiden sedan ANA Inspiration har varit hektisk men väldigt rolig. Det har varit mycket olika uppdrag och förfrågningar som jag fått anpassa mig till. Det ska bli kul att komma till US Open som den senaste majorvinnaren. Sjävklart kommer det att vara lite mer uppmärksamhet, men det är det värt för att få kalla sig majorvinnare. Jag ska bara njuta av det, säger Pernilla Lindberg till svenskgolf.se/wp.

Hur mycket nytta har du av erfarenheten från ANA Inspiration när du kommer till US Open?
– Jag går ut med mer självförtroende, jag vet vad jag kan göra på den största scenen mot de bästa spelarna, så det ger mig en ordentlig boost.

Ping hyllar Lindberg med guldputter

Efter majortriumfen har Pernilla Lindberg spelat fyra tävlingar, här är hennes placeringar: d23-d10-MC-d50.
– Det riktigt bra spelet är inte långt borta. Jag har haft en träningsvecka som uppladdning och min tränare Patrik Jonsson kommer över till US Open under måndag, tisdag och onsdag. Då får vi finslipa på alla bitar och det känns positivt att ha honom på plats.

Pernilla Lindberg har en femteplats som bäst i US Open. Det personliga rekordet noterade hon 2015 på Lancaster Country Club i Pennsylvania.
– Det är en tävling som jag ofta tänker tillbaka på, just hur bra jag slog bollen den veckan och jag vill gärna komma tillbaka dit igen. Jag siktar på att putsa den femteplatsen i år.

Prins Daniel ringde upp: ”Han var påläst”

Pernilla Lindbergs första möte med spelplatsen Shoal Creek G&CC blir under inledningen av tävlingsveckan.
– Jag vet att många åker och spelar US Open-banan tidigare under säsongen för att göra sig bekant med den, men det är nåt som jag väljer att inte göra.

Varför inte?
– Jag gjorde det mitt första US Open 2013, men tyckte inte att jag hade speciellt stor nytta av det. Banan spelas så annorlunda när du väl dyker upp på tävlingen och om jag gör den där extra förberedelsen så sätter jag mer press på mig själv när väl tävlingen börjar. Nu har jag ändå gott om tid på mig innan tävlingen med tre dagars inspel. Det är mer än normalt eftersom vi inte har en pro-am den här veckan, vilket vi har på alla andra tävlingar.


Text: CM Hellsten • 2018-05-28
TournyttLPGA TourPernilla LindbergTournyttUS Women's Open
Scroll to Top