Bank Of Hope Founders Cup – Round One

Tournytt

”Känt mig både fysiskt och mentalt utmattad”

Inför US Open berättar Anna Nordqvist om sin tuffa vårsäsong.

Text: CM Hellsten • 2018-05-28 Uppdaterad 2019-12-12
”Känt mig både fysiskt och mentalt utmattad”

Det var sommaren 2016 som Anna Nordqvist var i särspel under US Open och där drömmen om ännu en majortitel kraschade i ett uppmärksammat bunkerbesök.
Ifjol blev det en delad 33:e plats i US Open.

Nordqvist: ”Jag önskar att de hade sagt något tidigare”

Den här veckan arrangeras majorn på Shoal Creek Golf & Country Club utanför Birmingham, Alabama.
I genrepet 20 maj slutade Anna Nordqvist delad tia i Kingsmill Championship.

Hur känns formen?
– Helt okej. Det har varit en rätt tuff vår för jag har känt mig både fysiskt och mentalt utmattad och det har påverkat mitt spel. Jag har försökt dra ner lite på träningen senaste veckorna för att få energi tillbaka, och tyckte att det började kännas lite bättre i Kingsmill förra veckan. Det är en lång säsong och jag har många tävlingar kvar. Jag gör mitt bästa och hoppas att all min träning kommer att ge resultat framöver, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se/wp.

"Det känns olyckligt, men en regel är en regel"

Veckan före US Open hade Anna Nordqvist spelledigt. Hon hade några dagar ledigt innan träningen trappades upp hemma i Orlando, Florida, innan resan gick vidare till Dallas, Texas, där svingcoachen Cameron McCormick bor.
– US Open ligger betydligt tidigare i kalendern i år, men det har inte ändrat mitt schema, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se/wp.

Hur är banan?
– Jag har inte spelat Shoal Creek tidigare och kommer spela in måndag, tisdag och onsdag. Jag har hört att det är en riktigt bra bana, och av erfarenhet av tidigare US Open och USGA så vet man att den kommer sättas upp tufft och utmanande. Vädret är lite osäkert för veckan med stormar på östkusten så vi får hålla tummarna att allt går bra. Senaste två tävlingarna jag har spelat har dragits ner till 36 resp 54 hål. 


Text: CM Hellsten • 2018-05-28
TournyttAnna NordqvistLPGA TourTournyttUS Women's Open
Scroll to Top