5de40bcb9967e

Tournytt

Ramsay starkast på Flommen

Tog hem segern efter särspel mot norska.

Text: Martin Strömberg • 2018-05-26

 

Det krävdes särspel för att kora en vinnare i Carpe Diem Beds Open på Flommens GK. Och det krävdes två birdies i rad från  Isabella Ramsay, S:t Arilds GK, innan hon kunde säkra vinsten.

– Spelet kändes bra idag, jag var ganska lugn och spelade med tålamod. Jag trivs jättebra på denna banan, en kul linksbana som alltid har bra greener där man måste planera sitt spel. Jättekul, jag var nästan mest glad över putten jag satte på artonde hålet för att ta mig till särspelet, säger Isabella Ramsay.
Tre spelare gjorde upp om segern i särspel: Isabella Ramsay, Moa Folke från Tranås GK och den danska amatören Louise Markvardsen.

Alla hade 214 slag, två slag under par, efter tre ronder.

Ramsay och Markvardsen gjorde birdie på det första särspelshålet. Moa Folke fick därmed se sig besegrad. Tävlingen var för övrigt Folkes första start som professionell.
Ramsay och Markvardsen spelade hål 18 ännu en gång. Markvardsen satte sig i lite trubbel med sitt utslag, men lyckades ändå träffa green med sitt inspel. Ramsay slog sitt utslag mitt i fairway och satte sedan upp bollen en meter från hål.
Markvardsen tvåputtade för par. Dörren var öppen för Ramsay som slog in matchbollen med ännu en birdie.

30-åriga Isabella Ramsay, som bor i skånska Arild vid Skälderviken har 900 meter till hemmaklubben S:t Arild, har varit proffs sedan 2006. Hon har egentligen Europatouren, LET, som huvudtour – hon klarade kortet med en hårsmån förra säsongen – men en krånglande höft gjorde att hon fick hoppa över inledningen av LET-säsongen och nu försöker spelar sig i fas på Swedish Golf Tour.
Isabella Ramsay var nära att vinna i SGT-premiären på Tegelberga för två veckor sedan. Då blev hon delad trea.

Nu gick hon hela vägen och segern var hennes fjärde på Swedish Golf Tour.
För segern på Flommen fick hon 20 000 kronor

Ramsay starkast på Flommen

Text: Martin Strömberg • 2018-05-26
TournyttIsabella RamsaySwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top