BMW PGA Championship – Day Two

Norén gillade Hedbloms förslag

"Det hade varit najs"

Text: Martin Strömberg • 2018-05-26 Uppdaterad 2019-12-12

Ifjol var Alex Norén sju slag från ledningen inför avslutningen av BMW PGA Championship.

Och vann efter 62 slag sista ronden.

I år är han fyra slag efter Molinari och McIlroy och när Viasats reporter Peter Hedblom föreslog en repris och 62 slag i år igen så fick han positivt svar av Alex.

– Det hade varit najs, sa han och skrattade.

Lättare sagt än gjort såklart. Men Alex Noréns fantastiska slutrond ifjol var ett bevis på att golf inte riktigt är så självklart som det ibland ser ut.

Särskilt inte på en bana som till exempel Wentworth.

– Allting kan hända och det är många som har en chans i morgon. Det är det man spelar för och det känns otroligt kul att ha en chans att försvara segern från ifjol även om den är liten.

Tredje ronden var tuffare än de två första, vinden var klart starkare och några av pinnarna satt svårtillgängligt. Norén var själv mer nöjd med rond tre än de två första trots att det blev 70 slag mot 69-68 de två första.

– Första 14 hålen spelade jag bättre än på länge och resten får jag försöka glömma. 

I ledningen inför sista dagen är fjolårstvåan, italienaren Francesco Molinari (66) tillsammans med Rory McIlroy, som kom tillbaks och till slut gick ett under par för dagen. Duon är 13 under par och fyra före gruppen på nio under där Norén ingår.

Glädjande för svensk del är att Marcus Kinhult är delad elva efter sin fina 68:a tiidgt på dagen. Kinhult klättrade 28 placeringar.

– Det var bra spel idag, flöt på fint i början och kändes väldigt enkelt. En sämre avslutning tyvärr vilket innebär chans till revansch på sluthålen imorgon och jag ser verkligen fram mot sista dagen, berättar Kinhult för svenskgolf.se/wp.

Alexander Björk klättrade tolv placeringar till en delad 27:e efter 71 slag och Jens Dantorp klev upp 16 placeringar tillen 40:e efter att också han gått på 71 slag.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-05-26
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenEuropean TourFrancesco MolinariJens DantorpMarcus KinhultRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen