AT&T Byron Nelson – Final Round

Första segern för Wise

Aaron Wise har tagit hem sin första seger på PGA Tour, endast 21 år gammal. Under söndagen behövde han bara 65 slag för att ta sig runt Trinity Forest.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-21 Uppdaterad 2019-12-12

Efter ett fyra timmar långt regnuppehåll fick Aaron Wise äntligen slå ut. 21-åringen spelade i ledarboll med rutinerade Marc Leishman som vunnit vid flera tillfällen på touren. 18 hål senare hade amerikanen bärgat sin första seger på PGA Tour.

Inte en enda bogey och 65 slag räckte för att besegra Lieshman med tre slag. 21-årige Wise är den näst yngste att vinna AT&T Byron Nelson. Endast Tiger Woods var yngre då han vann.

Första segern för Wise
Aaron Wise söndagsvarv

Segern så tidigt i karriären menar Wise betyder mycket, då det ger honom andrum och möjligheten för en mer långsiktig planering.
– Det är enormt att i en ung ålder kunna planera schemat, att kunna delta i alla stora tävlingarna, att få erfarenheten jag behöver. Om man ser spelare som Jordan Spieth, Rory McIlroy och Justin Thomas har det betalat av sig för dem då de spelat fantastisk golf vid 24-25 års ålder, sa Wise efteråt.
– De har kunskapen som krävs för att vinna så många golftävlingar och jag ser den här segern som ett hjälpmedel för att göra samma sak själv.

De flesta spelarna på PGA Tour vinner aldrig en tävling. Aaron Wise har redan gjort det. Men på frågan om han redan nu är på toppen av sin karriär menar han att det inte är fallet.
– Jag tror inte att jag är i närheten av toppen. Jag hoppas att all den här erfarenheten bara hjälper mig längre fram när jag är med och fightas i golfturneringar.

Här är toppen av ledartavlan:

Första segern för Wise

Här är alla svenska resultat:

Första segern för Wise

Text: Jesper Johansson • 2018-05-21
TournyttAaron WiseMarc LeishmanPGA TourTournytt
Rulla till toppen