Belgian Knockout – Day Four

Tournytt

Spansk segrare i Belgien

Adrian Otaegui tog hem årets upplaga av Belgian Knockout efter en otroligt stark avslutning.

Text: Erik Hallberg • 2018-05-20

Veckans tävling på European Tour hade ett nytt och spännande format som spelades över sammanlagt 90 hål.

Under torsdagen och fredagen spelades vanlig slaggolf över 36 hål, de 64 främsta kvalificerade sig sedan till helgens slutspel. Slutspelet avgjordes genom sex rundor av slagspelsmatcher över nio hål. 

Till hemmapublikens stora besvikelse blev hemmaspelaren Nicolas Colsaerts utslagen redan i kvartsfinalen av James Heath. Publikleden runt Colsaerts var riktigt stora, kanske inte så konstigt med tanke på att tävlingen var den första European Tour-tävlingen i Belgien på 18 år(!).

Väl i semifinalen fick Heath lämna efter att Benjamin Herbert avgjort med en birdie på det sista hålet.

I den andra semifinalen ställdes Adrian Otaegui mot skotten David Drysdale. Drysdale fick en dålig start med en dubbelbogey på det första hålet och Otaegui kunde kvalificera sig till finalen med fyra slags marginal.

Söndagens matcher:

 

Spansk segrare i Belgien

Finalen blev en jämn tillställning men när Adrian Otaegui gjorde tre raka birdies på hål 6 till 8 var matchen avgjord. Segern är Otaeguis andra på European Tour

– Jag är väldigt glad och väldigt avslappnad efter att ha varit på helspänn under hela finalen. Jag tycker att båda bjöd på bra spel i finalen, men nu är jag mest stolt över hela min vecka och den här segern, säger Otaegui till europeantour.com.

Resultat från finalen:

Spansk segrare i Belgien

Text: Erik Hallberg • 2018-05-20
TournyttAdrian OtaeguiEuropean TourTournytt
Scroll to Top