THE PLAYERS Championship – Round Two

Tournytt

Norén delad femma inför helgen

Alex Norén spelade stabilt under fredagen och är i en bra position inför helgen. Men ledaren, Webb Simpson, kan bli svår att nå...

Text: Jesper Johansson • 2018-05-12 Uppdaterad 2019-12-12

Alex Norén har fortsatt en fin position i årets upplaga av Players Championship. Svensken gick runt på 69 slag under fredagen för att därmed vara totalt nio under par.
Det gör att Norén är delad femma. Men svensken har en bit upp till ledningen. Webb Simpson hade en 59-runda i sikte innan amerikanen slog bollen i vatten på berömda hål 17 på TPC Sawgrass.
– Vid ett visst skeende, för mig på hål 13, började jag garva åt det. Allt sitter och du känner att oavsett vad du gör kommer allt att sitta, sa Simpson efteråt.
– Men samtidigt är du på TPC Sawgrass så du vet att trubbel finns överallt – som ni såg hände mig på hål 17.

Webb Simpson hade faktiskt en chans att gå på 59 slag eller i alla fall slå banrekordet. Men en oturlig dubbelbogey på hål 17 satte stopp för de platnerna och till slut tangerade han rekordet med 63 slag.

Förutom Alex Noréns fina start spelade Henrik Stenson stabilt. Svensken gjorde tidigt under rundan en trippelbogey men arbetade succesivt för att ta sig ned till resultatet 70 slag. Det gör att han är sex under par totalt, delad 17.

Jonas Blixt och David Lingmerth missade båda kvalgränsen. Innan Lingmerth packade ihop för veckan bjöd han dock publiken på ett väldigt spännande 17:e hål…

Här är toppen av ledartavlan:

Norén delad femma inför helgen

Text: Jesper Johansson • 2018-05-12
TournyttAlexander NorenPGA TourPlayers ChampionshipTournyttWebb Simpson
Scroll to Top