Valero Texas Open – Round Three

Tournytt

Succé i proffsdebuten för Niemann

19-årige Joaquin Niemann har gjort sin proffsdebut. Och han gjorde det väldigt bra.

Jesper Johansson • 2018-04-23

Jaoquin Niemann var tidigare världens högst rankade amatör. Efter Masters Tournament valde chilenaren att bli proffs och i förra veckans Valero Texas Open gjorde han sin debut som proffs.

Efter 72 spelade hål på PGA Tour slutade 19-åringen sexa. Resultatet innebar en prischeck på 223 200 dollar (1,89 miljoner kronor).
– Jag spelade bra. Jag trodde inte att jag skulle spela så bra som jag gjorde den här veckan. Jag kan inte vara mer nöjd, sa Niemann efter sin söndagsrunda.
– Nu ska jag försöka fortsätta spela så här bra kommande veckor.

Första segern för Landry

Trots att Jaoquin Niemann bara spelat 72 hål på PGA Tour har han nu ett stort självförtroende och hoppas kunna fortsätta hålla resultaten på samma nivå som i Texas.
– Jag känner mig som en veteran nu, jag känner att jag är en tourspelare. Jag vet att jag kan slå de här spelarna och nu ska jag bara vänta in min vecka och sedan gå ut och försöka vinna.

I och med sjätteplatsen plockade rookien 100 poäng i FedExCup. Det innebär att han redan nu är klar för Web.com Tour-kvalet till PGA Tour.

Om Niemann lyckas samla in ytterligare 189 poäng på hans resterande sex tävlingar som han kan spela på en sponsorinvit får han spela kommande säsong på PGA Tour.
Chilenaren är självsäker:
– Det här ger mig ett gott självförtroende till att gå ut och försöka spela till mig ett kort redan nu. Jag är uppbokad på några till tävlingar och jag längtar redan.

Scroll to Top