Tournytt

”Jag är väl förberedd”

Chilenaren Joaquin Niemann gör den här veckan sin proffsdebut på PGA Tour.

Av Jesper Johansson • 2018-04-18

Om du inte redan lagt namnet Joaquin Niemann på minnet är det hög tid att göra så.
Tidigare topprankade amatören gör den här veckan proffsdebut då han spelar Valero Texas Open. 19-åringen var redo att bli proffs för länge sedan men efter vinsten i Latin American Amateur Championship i januari fick chilenaren en inbjudan till Masters Tournament – om han fortsatte spela som amatör.
Sagt och gjort.

Niemann missade cutten efter resultaten 76 och 77 slag. Debuten på Augusta National var inte vad han förväntade sig. Men jakten på ännu en start i prestigefyllda majortävlingen startar i veckan. 19-åringen deltar nämligen i Valero Texas Open. Niemann säger att han är redo.
– När jag spelade om amatör trodde jag att jag skulle känna mig nervös när jag väl blev proffs, men jag tycker att det är samma sak som tidigare. Det är bara att slå bollen och försöka njuta där ute. Jag är på en bra plats inför den här veckan och jag tror att jag är förberedd, sa Niemann till journalister på plats i Texas.

Niemann spelar med en sponsorinbjudan i veckan och kan totalt bli inbjuden att spela vid sju tillfällen under säsongen. Redan nu är han uppbokad till Wells Fargo Championship, AT&T Byron Nelson och Memorial Tournament. 

Samma vecka som Niemann blev proffs skrev han kontrakt med klubbtillverkaren Ping och kommer spela i skor och kläder från Adidas. Det händer mycket för chilenaren just nu. Under ett av inspelsvarven inför veckans tävling spelade han tillsammans med Sergio Garcia.
– Han är väldigt trevlig mot mig. Han vill alltid spela med mig och han är bra att umgås med då jag kan lära mig mycket från honom.

Scroll to Top