5de414f5e791c

Tournytt

Lindberg i treslagsledning

Har greppet om årets första major

Text: Martin Strömberg • 2018-04-01
Lindberg i treslagsledning

 

Inför årets första major, ANA Inspiration, talades det om Lexi Thompson, Inbee Park och Anna Nordqvist.

Efter tre ronder på Mission Hills Dinah Shore-bana snackar alla om Pernilla Lindberg, 31 år från Bollnäs.

Den energiska, positiva svenskan har spelat på LPGA-touren sedan 2010 och oftast fört en anonym kamp i mitten av resultatlistorna, nu är hon i en ny position, i ledningen i en major.

– Jag har varit på touren tillräckligt länge för att att ha varit i hetluften och jag samlar erfarenhet hela tiden. Jag har spelat mycket golf i mitt liv och nu känns det som bitar faller på plats, jag bara låter det hända, sa Pernilla efter sin 70-rond tredje dagen. 

 

Lindberg i treslagsledning

 

– Det var lite sämre än de första två dagarna, men jag är fortfarande jättenöjd med mitt spel. Jag var kanske lite mer “off” från tee och hade några järnslag som inte var lika bra, men jag räddade bra runt greenerna och satte några otroligt bra puttar. Den här scoren i ledarboll en lördag är riktigt bra, säger Lindberg

Med sina 14 under par efter tre dagar satte hon nytt 54-hålsrekord för tävlingen och hon hängde av resten av fältet en smula, ledningen är tre slag före amerikanskan Amy Olson inför sista ronden.

Men i golf är tre slag på en rond ungefär lika med en missad drive på fel ställe eller ett besök i ett vattenhinder, det vill säga nästan ingenting.

– Jag kommer bara att gå ut och göra samma som jag gjort de här första tre dagarna. Självfallet kommer det att vara annorlunda att ha en massa tjejer som jagar mig och någon kommer garanterat att sätta en låg score, så jag behöver fortsätta att spela bra.

 

Lindberg i treslagsledning

 

Efter Lindberg och Olson finns en kvintett spelare i form av Moriya Jutanugarn, Inbee Park, Jennifer Song, Jodi Ewart Shadoff och Charley Hull, mycket erfarenhet och alla fyra slag bakom Lindberg.

Lindberg har aldrig vunnit på LPGA-touren eller Europatouren och har som bäst en delad femteplats i US Women´s Open från 2015. Nu har hon plötsligt chansen att bli den femte svenska damspelaren i historien att vinna en major.

Lindberg  var dock med i det svenska lag som vann Espirito Santo Trophy för amatörer 2008.

Om Lindberg skulle lyckas vinna ANA så hamnar hon i samma fina majorsegrarsällskap som Annika Sörenstam (10 majorsegrar), Anna Nordqvist (2), Liselotte Neumann (1) och Helen Alfredsson (1).

Ytterligare två svenskor finns med i årets ANA Inspiration. Anna Nordqvist (-3) är på en delad 32:a plats och Madelene Sagström (på par) är på en delad 58:e plats.

Hör intervjun med Pernilla här nedanför:

 


Text: Martin Strömberg • 2018-04-01
TournyttAmy OlsonCharley HullInbee ParkLPGA TourMoriya JutanugarnPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top