Tournytt

”Jag skrek, grät och hade mardrömmar”

PALM SPRINGS. Lexi Thompson är tillbaka på Mission Hills där segerdrömmarna kraschade ifjolårets regelkontrovers.

CM Hellsten • 2018-03-27
”Jag skrek, grät och hade mardrömmar”

Under söndagsvarvet 2017 kontaktade en TV-tittare LPGA:s domare via mail med information om ett potentiellt regelbrott av Thompson – som hände dagen innan.
Domarna tittade igenom TV-bilderna och beslutade att Thompson felaktigt återplacerat sin boll på den 17:e greenen efter att den markerats. Hon fick fyra pliktslag – två för att spela från fel position och två för att ha skrivit under en felaktig score.

Bestraffades med fyra pliktslag: "Blytungt men ändå rätt"

Istället för majortriumf blev det en snöplig andraplats.
Nu är Lexi Thompson tillbaka på Mission Hills:
– Den första natten skrek och grät jag och hade mardrömmar om det som hänt. Det var tufft och jag höll mig borta från sociala medier men jag blev informerad om att Justin Timberlake och Tiger Woods twittrade till mig. Jag tillbringade mycket tid med min familj och fick stort stöd från mina fans, säger Lexi Thompson på presskonferensen inför ANA Inspiration.

Så sänds årets första major

Trots debaclet blev 2017 en lysande säsong för Lexi Thompson med två triumfer och sex andraplatser.
– Det var en utmaning att komma tillbaka, men jag spelade en fantastisk golf. Efter det som hände insåg jag hur stark jag är mentalt och att det går att ta sig igenom tuffa tider, säger Lexi Thompson.

Lexi Thompson applåderar nya reglerna

Från och med 1 januari 2018 började nya bestämmelser att gälla på PGA Tour, LPGA Tour, The PGA of America, European Tour samt Ladies European Tour.

• En eller flera domare ska följa turneringens TV-sändningar för att kunna upptäcka och lösa regelincidenter när de inträffar.

• Sluta ta emot telefonsamtal eller mail från tittare angående regelincidenter.

– Jag ser det inte som att regeln ändrats tack vare mig, jag är bara glad att den är ändrad så att ingen annan behöver gå igenom det jag gjorde, säger Lexi Thompson. 

Lexi Thompson ser fram emot att få en ny chans att vinna ANA Inspiration:
– Jag har lagt fjolårets turnering bakom mig. Det här är fortfarande en av mina favorittävlingar, ett underbart ställe med en härlig atmosfär.

Scroll to Top